EDUCACIÓ

Ordeig reclama més recursos per garantir l'accés a internet a tots els alumnes del territori

El diputat pirinenc diu que són els ajuntaments els que compensen la lentitud d'acció del Departament d'Educació
Ordeig comissió Parlament
photo_camera El diputat Òscar Ordeig en una intervenció al Parlament de Catalunya

El diputat pirinenc del PSC al Parlament de Catalunya, Òscar Ordeig, ha reclamat més recursos per garantir l'accés a internet a tots els alumnes de la demarcació de Lleida. Per Ordeig aquesta crisi posa de manifest "la greu bretxa digital que pateixen les zones rurals" i ha demanat que no es quedin enrere "molts municipis que no tenen garantit l'accés a internet". Per això, ha dit que és "obligació de la Generalitat garantir la cobertura de tots i totes les alumnes així com els materials necessaris, com són els aparells electrònics". A més, el diputat socialista ha posat en valor que "com passa en molts altres àmbits, estan sent els ajuntaments els que estan compensant la lentitud d'acció del Departament d'Educació"

Ordeig proposa recuperar el pla EduCat 1x1, un portàtil per alumne, que la Generalitat va anul·lar el 2011; habilitar un canal de televisió que emeti continguts educatius per totes les etapes de l'educació obligatòria; garantir internet arreu del territori,; i, la gratuïtat de connexió a internet durant el confinament

Ordeig ha afegit que "molts ajuntaments, dins les seves possibilitats, han posat a disposició ordinadors o tauletes electròniques i han ofert targetes de dades per garantir la connectivitat d'infants i joves per tal que puguin accedir amb igualtat a l'educació". Ordeig ha recordat, però, que "aquests esforços no serveixen quan et trobes amb molts pobles i zones que ni tan sols tenen la connexió i la cobertura de telefonia mòbil necessàries".

Per tot plegat, el PSC ha plantejat un seguit de propostes que impliquen recuperar el pla EduCat 1x1, un portàtil per alumne, que la Generalitat va anul·lar el 2011; habilitar un canal de televisió que emeti continguts educatius per totes les etapes de l'educació obligatòria; garantir internet arreu del territori i negociar amb les grans operadores de telefonia la gratuïtat de connexió durant el confinament a les famílies més vulnerables.

comentaris