INSERCIÓ SOCIAL I LABORAL

Nougrapats amplia el seu servei de vaixelles reutilitzables per a festes i esdeveniments

L'empresa d'inserció social, vinculada a Càritas d'Urgell, col·labora amb la Mancomunitat d'Escombraries de l'Urgellet per ajudar a reduir la generació de residus.
Nou grapats
photo_camera Treballadors de l'empresa d'inserció laboral 'Nougrapats'

En aquest any i fins al juliol d'aquest 2019 s'han realitzat serveis de préstec de vaixella per a festes i aplecs per a 7.000 persones i, per tant, s'han evitat 875 quilos de residu plàstic. S'han incorporat estris com: termos, taules, estovalles, pinces, safates, cullerots i gots de llarga durada, i ha millorat molt l'oferta del servei que es disposava amb els clàssics plats, copes i coberts. La possibilitat d'oferir millores en la distribució dels àpats, la seva presentació i atencions afegides com el suplement del cafè i begudes calentes ha augmentat la demanda. L'activitat s'ha dut a terme en l'àrea de la comarca de l'Alt Urgell, en el radi d'acció de la Mancomunitat que gestiona els residus a la zona nord de la comarca, i també en algun punt de la Cerdanya. És un servei que es contracta molt fàcilment des de la pàgina web www.grapats.com

L'objectiu del servei és crear treball per a facilitar la inserció laboral i evitar la generació de residus plàstics que es produeix amb la utilització de vaixelles d'un sol ús.

Aquest notable increment d'actuacions ha estat possible gràcies a la millora de la capacitat de gestió i l'augment de recursos. S'han invertit 27.000 euros en instal·lacions de rentat, adequació d'espais d'emmagatzematge, i de difusió del servei a la xarxa, i també en la compra de nous estris i accessoris. La iniciativa enllaça amb el conveni ja vigent amb la Mancomunitat d'escombraries de l'Urgellet. L'objectiu del servei és crear treball per a facilitar la inserció laboral i evitar la generació de residus plàstics que es produeix amb la utilització de vaixelles d'un sol ús.

L'empresa de Càritas ha decidit crear el seu propi servei de lloguer de vaixelles i auxiliars i amplia l'actual conveni amb la Mancomunitat d'escombraries de l'Urgellet

D'altra banda, aquest canvi ha estat possible gràcies a la continuïtat i millora de les relacions iniciades al maig de 2018 amb la Mancomunitat d'escombraries de l'Urgellet. En un primer contacte i conveni, la Mancomunitat cedia el dipòsit del seu vaixella, el lliurament, la neteja i el retorn a Nougrapats. Motivats per l'èxit de l'experiència acumulada l'any passat, l'empresa de Càritas ha decidit crear el seu propi servei de lloguer de vaixelles i auxiliars, que amplia l'actual conveni amb la Mancomunitat, que segueix vigent.

La nova línia de negoci que proposa Nougrapats facilita la inserció laboral de dos persones amb dificultats físiques o discapacitat intel·lectual, i al mateix temps és coherent amb l'encíclica Laudato Si: l'impuls d'una major consciència per aconseguir una activitat humana sostenible i respectuosa amb les persones i el planeta que ens acull.