19.05.2022 |
Viure als Pirineus

CURSES POPULARS

Nou rècord de participació a la Sant Silvestre de la Seu- Memorial Marc Peña Turet

La Sant Silvestre de la Seu es consolida com una de les curses populars més importants de tot Catalunya pel que fa al nombre de participants.

Sant Silvestre la Seu sortida bis
Els participants a la Sant Silvestre de la Seu concentrats a la Plaça dels Oms/Ràdio Seu
Nou rècord de participació a la Sant Silvestre de la Seu- Memorial Marc Peña Turet

Fins a 2.286 persones han participat en la XI edició de la "Sant Silvestre de la Seu-Memorial Marc Peña Turet", celebrada aquest dimarts 31 de desembre. La xifra suposa un nou rècord de participació en aquest popular esdeveniment. La Sant Silvestre de la Seu es consolida com una de les curses populars més importants de tot Catalunya pel que fa al nombre de participants, superant ciutats amb molts més habitants com és el cas de Girona, Tarragona o Lleida.

Pòdium masculí

(Foto: Ràdio Seu)

Pol Moya, corredor del Club Atletisme Valls d'Andorra, ha estat el guanyador en la categoria masculina amb un temps de 10 minuts 32 segons. En segona posició, Robert Budai del Club Distancia amb un temps de 10 minuts 50 segons; i en tercera posició, Marc Alonso, del Club d’Esquí de Fons Alt Urgell ha finalitzat el recorregutamb 11 minuts 13 segons.

Pòdium femení

(Foto: Ràdio Seu)

Pel que fa a la categoria femenina la guanyadora ha estat Mònica Comas, del club Buff, amb un temps de 12 minuts 41segons. La segona corredora en creuar la línia de meta ha estat Marta Llagostera del club Tuga Young Team i ho ha fet amb 13 minuts 40 segons. Finalment, l'esportista alturgellenca, Núria Vilarrubla ha arribat amb un temps de 13 minuts 55 segons.

Nova organització

Pel que fa a l'onzena edició de la cursa ha constat del mateix recorregut urbà dels darrers anys amb una distància de 3,6 km, amb sortida i arribada a la plaça dels Oms. Enguany, l'esdeveniment esportiu, amb una nova organització al capdavant, ha mantingut el format gratuït. L'organització de la "Sant Silvestre de la Seu-Memorial Marc Peña Turet" la formen un grup d'amics de la ciutat i està deslligada de l'administració municipal o comarcal, la qual cosa fa que el seu lideratge entre el conjunt de curses populars de Catalunya sigui encara més rellevant.

Solidària amb el càncer infantil

Com a novetat, la Sant Silvestre La Seu ha incorporat un vessant solidàri i els diners recaptats aniran destinats íntegrament a la Fundació d'Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia, que ajuda a nens i joves malalts de càncer o amb altres malalties greus. Per a poder-hi participar els corredors inscrits han pogut adquirir una xapa de la fundació per un preu simbòlic de 2 euros.

Les Sant Silvestre pirinenques

Més de 300 persones han participat a Bossòst a la 13a edició de la Sant Silvestre. El francès Mathieu Penza, de ACM Running Club, ha aconseguit la victòria, amb un temps de 00:18:18, junt a Ona Sociats, de Inverse - Ironwillbarcelona, en la categoría femenina, amb un temps de 00:22:57. 

La Cursa dels Nassos d'Oliana es va celebrar aquest diumenge, 30 de desembre, amb dues opcions de recorregut, pensades per a tots els nivells: una cursa més assequible, de 5 km, i una de més competitiva, de 10 km, que va atraure corredors i aficionats tant de l'Alt Urgell com de la resta del país.

Cursa Puigcerdà 2

7a Cursa Sant Silvestre Puigcerdà

Més de 400 corredors, entre totes les categories, es van donar cita aquest dissabte 28 de desembre a la 7a Cursa Sant Silvestre Puigcerdà, prova que tanca el calendari de curses d’enguany de la Vila amb una cursa de 5 km per majors de 15 anys i curses kids de 0 a 14 anys. En aquesta edició el projecte solidari de la cursa Sant Silvestre 2019 va anar destinat al Centre de Dia de la Residència Puigcerdà. Per cada inscripció de la cursa de 5 km se'n van destinar 5 € al projecte solidari 2019.

La Sant Silvestre de Pont de Suert , la "sansimésfreda", és una de les més tradicionals de l'Alt Pirineu. Amb 12 edicions a l'esquena, es va celebrar aquest dimarts 31 de desembre a la tarda, i des de fa 8 anys incorpora també una cursa infantil. 

 

 

 

Nou rècord de participació a la Sant Silvestre de la Seu- Memorial Marc Peña Turet
Comentarios