NAIXEMENTS

La primera pirinenca de l'any es diu Irene i ha nascut a l'Hospital Comarcal del Pallars

Els pares són de Tremp i han arribat a l'hospital tot just una hora abans que la Irene es convertís en la primera pirinenca de l'any
Irene primera pirinenca de l'any
photo_camera Irene primera pirinenca de l'any 2020/teleponent.cat

La primera pirinenca del 2020 es diu Irene i ha nascut a Tremp, a l'Hospital Comarcal del Pallars. Irene s'ha fet esperar una mica, perquè comptaven que naixeria el dia de Nadal. Potser per compensar-ho, el part ha estat ràpid: els pares, la Vanessa i el Francesc, que són de Tremp, han arribat a l'hospital cap a quarts d'una, tot just una hora abans que la Irene es convertís en la primera pirinenca de l'any.

Quan sonaven les campanades encara eren a casa tranquil·lament, prenent el raïm. Llavors, la Vanessa ha començat a sentir les contraccions. La Irene és la seva primera criatura.

A Catalunya

Al conjunt de Catalunya, Irene ha estat la segona nena del 2020. La primera ha nascut mitja hora abans, quan passaven dos minuts de la una, a l'hospital de Sant Pau de Barcelona. Es diu Juno i ha pesat 3,22 quilos.

La tercera nena nascuda en un hospital públic a Catalunya també ho ha fet a la Catalunya Central. Es diu Asia i ha nascut a les tres i vint a l'hospital Sant Joan de Déu de Manresa.

El 2020 el permís de paternitat durarà quatre setmanes més que el 2019

El primer català de l'any

Es diu Aleix i ha nascut a la Mútua de Terrassa amb un pes de 3,8 quilos. Passaven només quatre minuts de la mitjanit. Oficialment, és el primer català de l'any. Els seus pares, la Marina i el Gerard, d'entrada no pensaven gens que seria el primer nen nascut el 2020: l'esperaven el dia 27. Aquest mati, com és tradicional, l'Aleix i els seus pares han rebut la visita de la consellera de Salut, Alba Vergés.

A Tarragona, el primer naixement ha estat el de l'Ander Ribares Hoyo, a l'Hospital de Sant Pau i Santa Tecla de Tarragona a les 00.12 hores, amb un pes de 3,3 quilos.

A les Terres de l'Ebre, en Nil va néixer a les 0.43h a l'hospital Verge de la Cinta de Tortosa, amb 3,62 quilos.

A Lleida, el primer nadó ha estat l'Aniol, nascut a les 3.15h amb 3,39 kg a l'hospital Arnau de Vilanova de la capital del Segrià.

A Girona, el primer nadó és l'Hèctor Nuñez Soler, que ha nascut a les 00.26 a l'hospital d'Olot i és el primer fill d'una parella resident al municipi. El nadó ha pesat 3,440 quilos i fa 52 centímetres.

A la Catalunya Central, a les 2.11h ha nascut el Joan, a la Clínica Sant Josep de Manresa i ha fet 3,20 quilos.

comentaris