DADES ACTUALITZADES COVID19 (10 JUNY)

Un nou positiu per coronavirus a l'Alt Pirineu i Aran en les darreres 24 hores

S'han comptabilitzat 425 casos positius acumulats des de l'inici de la pandèmia.
Hospital Comarcal del Pallars
photo_camera Hospital Comarcal del Pallars

El Departament de Salut ha informat que aquest dimecres dia 10 de juny, a la Regió Sanitària de l'Alt Pirineu i l'Aran s'han comptabilitzat 425 casos positius acumulats des de l'inici de la pandèmia, 1 més que el dia anterior. També es manté, des del 18 d'abril, fa més d'un mes, la xifra de 30 morts, 13 en hospitals, 7 en residències geriàtriques, 2 al seu domicili i 8 més no classificats. A les residències de gent gran s'han registrat 83 positius. Les altes hospitalàries acumulades han estat 174, les mateixes que ahir.

Hospital de la Seu d'Urgell

L'alcalde de la Seu d'Urgell i President de la Fundació Sant Hospital, Jordi Fàbrega, ha informat a través de les xarxes socials que "a l’hospital de la Seu seguim sense pacients ingressats per COVID19 ni pendents de resultats." Pel que fa a l'àmbit de l'Àrea Bàsica de Salut de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega ha informat que " hi tenim aïllats 60 veïns i veïnes aïllats: 13 són casos confirmats, 20 sospites i 27 contactes sense símptomes; ja s'ha donat l'alta a 386 persones".

Hospital de Cerdanya

Segons ha informat l'alcalde de Puigcerdà i President del Patronat da Fundació Hospital de Puigcerdà, Albert Piñeira, " actualment a l’Hospital de Cerdanya hi ha 1 pacient ingressat amb COVID-19 i 1 cas pendents de diagnòstic. Des de l'inici de la pandèmia s'han detectat 51 positius, dels quals 38 han ingressat a l'Hospital de Cerdanya. Hi ha hagut 5 trasllats a centres catalans i 1 a un establiment francès. 32 pacients han rebut l'alta i són al seu domicili".

Gràfica covid19 11 nov

Alt Pirineu

A l’Alt Urgell el nombre de contagis és de 75, de sospitosos 813 i de morts per coronavirus 6. A la Cerdanya i al Pallars Sobirà no hi ha hagut de moment cap defunció, amb 69 i 23 casos positius i 451 i 286 de sospitosos respectivament. Mentre que al Pallars Jussà es comptabilitzen 17 morts, 118 contagiats i 929 sospitosos i a la Vall d'Aran 129 casos d'infectats i 516 sospitosos i 6 morts. I a l'Alta Ribagorça s'ha constatat 12 contagis, 150 sospitosos i una mort. 

Catalunya

El Departament de Salut informa que fins ara a Catalunya hi ha hagut un total de 69.049 casos positius acumulats de coronavirus SARS-CoV-2 a Catalunya.

Des de l'inici de l'epidèmia fins ara, un total de 4.108 persones han estat ingressades de gravetat; actualment són 103.

A més, 1.242 professionals de residències estan aïllats per sospita o confirmació.

Des de l'inici de la pandèmia de coronavirus a Catalunya, s’han comptabilitzat fins avui un total de 38.757 altes hospitalàries de persones diagnosticades amb la Covid-19.

Pel que fa a les residències de gent gran, un total de 14.429 persones han estat confirmades com a positius de coronavirus.

Informació declarada per les funeràries

Tal com es va ordenar des del Departament de Salut, les funeràries declaren diàriament els casos de coronavirus difunts. Són un total de 12.434 persones fins ara, amb la Covid-19 o com a sospitosos. D’aquestes, 6.787 han mort a un centre hospitalari o sociosanitari, 4.082 a una residència i 787 al domicili. Els casos restants són casos no classificables per manca d’informació.

Aquestes dades estan disponibles a l'apartat dels mapes interactius de Dades Actualitzades SARS-COVID-19 que ha dissenyat l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) a partir de les dades del registre RSAcovid19 del Departament de Salut. 

comentaris