DADES ACTUALITZADES COVID19 (27 ABRIL)

Set nous casos positius i cent setanta-vuit altes hospitalàries a l'Alt Pirineu i Aran

Creix el nombre d'altes als hospitals pirinencs i no s'ha produït cap mort des del 18 d'abril
Hospital de Cerdanya despatx direcció
photo_camera Professionals de l'Hospital de Cerdanya/HdC

El Departament de Salut ha informat, aquest dilluns dia 27 d'abril, que a la Regió Sanitària de l'Alt Pirineu i l'Aran, hi ha 341 casos positius registrats, set més que ahir, i 866 casos sospitosos. També es manté, des del 18 d'abril, la xifra de 30 morts, 22 en hospitals, 4 en residències geriàtriques, 2 al seu domicili i 2 més no classificat. A les residències de gent gran s'han registrat 73 positius i 60 sospitosos. Les altes hospitalàries han estat 178, cinc més que ahir i 6 més que abans d'ahir..

En els seus darrers comunicats, el Departament de Salut ja no actualitza el nombre d'ingressats als centres hospitalaris de l'Alt Pirineu i Aran.

Hospital de la Seu d'Urgell

L'alcalde de la Seu d'Urgell i President de la Fundació Sant Hospital, Jordi Fàbrega, ha informat a través de les xarxes socials que " a l’hospital de la Seu avui s’ha donat una nova alta d’un pacient COVID19+, pel que només resta un pacient ingressat i no en tenim cap de pendent. Tampoc han fet cap trasllat ni hem de lamentar cap mort. Seguim estables, millorant poc a poc". Pel que fa a l'àmbit d'influència del CAP de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega ha explicat que " els companys/es d’atenció primària ara controlen 199 persones aïllades, de les quals 36 són casos confirmats, 83 sospites i 80 contactes sense símptomes i ja s'han donat d'alta 122 persones (va pujant aquesta xifra). Acumulats s’han aïllat al domicili 46 casos confirmats positius, 133 sospites i 142 contactes (total 318)".

Catalunya

El Departament de Salut informa que a Catalunya fins ara hi ha hagut un total de 50.162 casos positius de coronavirus SARS-CoV-2 a Catalunya. Es tracta de casos positius confirmats per una prova diagnòstica (test ràpid o PCR).

D’altra banda, hi ha un total de 105.448 casos possibles d’infecció de coronavirus. Són persones que presenten símptomes i que un professional facultatiu classifica com a possible cas.

Del total de casos acumulats, fins ara han mort a un centre hospitalaripositiu de la Covid-19 o bé com a sospitós, un total de 5.769 persones.

Des de l'inici de l'epidèmia fins ara, un total de 3.827 persones han estat ingressades de gravetat; actualment són 779.

A més, del nombre total de positius arreu del país, 7.899 són professionals sanitaris, mentre que 5.591 professionals de residències estan aïllats per sospita o confirmació.

Des de l'inici de la pandèmia de coronavirus a Catalunya, s’han comptabilitzat fins avui un total de 28.934 altes hospitalàries de persones diagnosticades amb la Covid-19.

Pel que fa a les residències de gent gran, un total de 10.366 persones han estat confirmades com a positius de coronavirus i 21.292 són casos sospitosos.

Informació declarada per les funeràries

Tal com es va ordenar des del Departament de Salut, les funeràries declaren diàriament els casos de coronavirus difunts. Un total de 9.923 persones fins a dia d’avui amb la Covid-19 o com a sospitosos. D’aquestes, 2.852 han mort a una residència, 116 a un centre sociosanitari i 564 al domicili. Els casos restants són morts a hospitals o casos no classificables per manca d’informació.