ESTACIONS D'ESQUÍ NÒRDIC

NORDICAT, un projecte per a la dinamització dels nuclis de muntanya a través de l’esquí nòrdic

Se’n farà la presentació el pròxim 25 de juliol al refugi del Cap del Rec
Estació Cap del Rec 2
photo_camera Estació d'esquí nòrdic Cap del Rec a Lles de Cerdanya / llescerdanya.com

El pròxim dimarts, 25 de juliol, el Consorci GAL Alt Urgell–Cerdanya (CAUC) presentarà públicament la segona etapa del projecte estratègic “NORDICAT: les estacions d’esquí nòrdic com a elements claus de la dinamització dels nuclis de muntanya”. L’acte tindrà lloc al refugi del Cap del Rec de l’estació d’esquí nòrdic de Lles de Cerdanya a partir de les 10 del matí.

La presentació general del projecte anirà a càrrec de Mireia Font, gerent del CAUC, mentre que Imma Obiols, tècnica de la Mancomunitat de Municipis per a la Promoció de l’Esquí Nòrdic, explicarà les accions del projecte. Després d’una pausa-cafè, l’acte es reprendrà amb una breu excursió per conèixer les senyalitzacions creades.

Cartell General- format xarxes socials

A través de Nordicat, s’han creat 5 rutes ecoturístiques a cadascuna de les estacions de nòrdic de l’Alt Urgell i la Cerdanya amb l’objectiu de desestacionalitzar-les i valorar els recursos naturals que ofereixen.

El projecte NORDICAT se centra en les estacions de muntanya com a recurs per a la creació d’activitat econòmica i el desenvolupament de les zones de muntanya L’objectiu inicial era la definició d’una identitat comuna, de tal manera que s’ha treballat amb estratègies conjuntes de creació i comercialització de nous productes que diversifiquin les opcions lúdiques i esportives que ofereixen les estacions d’esquí nòrdic. Tot plegat, com l’objectiu final de generar activitat econòmica i promoure l’ocupació, especialment entre els joves.

Cartell Programació- format xarxes socials

NORDICAT està coordinat pel CAUC i compta amb la Mancomunitat de Municipis per a la Promoció de l’Esquí Nòrdic com a entitat cooperant. El projecte està finançat pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural.