Perill de clapes de neu i gel en una trentena de carreteres

Matí de dijous. Precaució a la majoria de carreteres del Pirineu i perill de clapes de neu i gel. La nevada ha minvat però encara no s'ha esvaït del tot. Ahir la incidència més destacada es va patir a la C-16, al tram entre Berga i Bellver, túnel del Cadí inclòs, on calien cadenes per circular. Avui, però, precaució màxima en la conducció.

 

foto_3168824
photo_camera El Monestir de Sant Pere de Rodes, a Port de la Selva (Alt Empordà).

La nevada que des d'aquest dimecres per la tarda cau a la meitat nord de Catalunya ha afectat una trentena de carreteres de la xarxa viària del país. Aquest dijous la situació s'ha normalitzat però cal anar amb compte amb les clapes de neu i el gel.

La tarda d'ahir dimecres va se complicada en molts punts del país: l'afectació més destacada es va patir a la carretera C-16 entre Berga i Bellver de Cerdanya, túnel del Cadí inclòs, on a banda de l'obligatorietat de circular amb cadenes, es va restringir el pas de camions. A Berga i a Puigcerdà es van activar el Plans d'Actuació Municipal per a nevades. Des de Protecció Civil s'indica que les comarques més afectades han estat la Garrotxa i el Ripollès.

A la C-16 la situació es va complicar perquè just abans que comencés a nevar un camió va fer la tisora dins del túnel del Cadí i va obligar a tallar la circulació mentre el retiraven. Amb tot, els serveis d'emergència van poder restablir el pas abans que la neu comencés a caure amb intensitat.

La zona del Berguedà, de la Garrotxa, de la Cerdanya i del Ripollès ha estat una de les més afectades per aquesta nevada. Es recomana a la ciutadania que mantingui nets els accessos als habitatges i les voreres, ja que es preveu que les temperatures seguiran força baixes durant les properes hores.

Altres punts complicats es troben a la banda nord d'Osona i al Lluçanès, on hi ha carreteres com la BP-4653 o la BP-4654 que presenten clapes de neu i gel a la calçada.

La neu està arribant a llocs ben diversos de l'orografia del país, però, com per exemple al Monestir de Sant Pere de Rodes, a Port de la Selva (Alt Empordà), que presentava a mitja tarda una estampa completament enfarinada.