03.10.2022 |
Viure als Pirineus

METEOROLOGIA

La neu i el risc d'allaus obliguen a tancar el Port de la Bonaigua

Aquest dilluns, la nevada serà forta fins a primeres hores de la tarda a tot el vessant nord del Pirineu, i extrem nord del Pallars, de la Ribagorça i Andorra
Tancat port de la Bonaigua
Una imatge d'arxiu del port de la Bonaigua tancat / Marta Lluvich
La neu i el risc d'allaus obliguen a tancar el Port de la Bonaigua

Les nevades a Aran i el Pallars Sobirà han obligat a fer servir cadenes per circular pel port de la Bonaigua al seu pas per l’Alt Àneu i per l’accés al pla de Beret, segons dades del Servei Català de Trànsit (SCT).

Bonaigua cadenes i allaus

Nevada a tot el vessant nord del Pirineu

Aquest dilluns, la nevada serà forta fins a primeres hores de la tarda a tot el vessant nord del Pirineu, i extrem nord del Pallars, de la Ribagorça i Andorra, on es poden acumular en aquest episodi de dos dies, entre 50 i 100cm de neu nova per sobre dels 2.000m., segons informa meteopirineuscatalans.cat.

Meteopirineuscat

A la resta del Pirineu arribarà de forma moderada les precipitacions i seran més escasses al Prepirineu, tot i que aquesta vegada el Prepirineu oriental no quedarà al marge de les precipitacions i veurà ploure o nevar amb una situació de nord. Així doncs, Prepirineu occidental, el més al marge de la pluja i neu (Noguera, Sud del Jussà i sud de l’Alt Urgell) i a la resta jornada de pluja i neu.

Tot i això, molt pendents de les cotes, que la majoria de mapes la fan pujar als 2.000m aquesta matinada, per baixar novament al llarg del matí cap als 1.500m i a la tarda als 1.200m o 800m. En tot cas, ja sabem que moltes vegades aquestes pujades de cota de neu varien molt de la zona i especialment en valls del vessant sud, podran quedar més baixes. L’altre element destacable el fort vent i el torb a cotes altes, precaució!

Estaon(Foto: La neu ha caigut durant tot aquest diumenge a Estaon, al Pallars Sobirà / @RefugiEstaon)

Molt ennuvolat o cobert al Pirineu

El cel romandrà entre mig i molt ennuvolat en general, amb la nuvolositat més trencada a Ponent i al terç sud, si bé estarà molt ennuvolat o cobert al Pirineu i al Prepirineu durant tota la jornada i a la meitat est del país fins a migdia. Al final de la jornada la nuvolositat minvarà en general.

La neu i el risc d'allaus obliguen a tancar el Port de la Bonaigua
Comentarios