METEOROLOGIA

La neu deixa fins a 40 centímetres al Pirineu i es manté tallada la C-28 al port de la Bonaigua per risc d'allaus

Destaquen els 42 centímetres de Boí, els 34 centímetres d'Espot, els 29 centímetres de la Bonaigua o els 28 centímetres de Certascan.
Refugi de Certascan
photo_camera Refugi de Certascan

La neu ha fet acte de presència per sobre dels 500 metres a l'interior de Catalunya i ha deixat fins a 40 centímetres al Pirineu. A alta muntanya, destaquen els 42 centímetres de Boí, els 34 centímetres d'Espot, els 29 centímetres de la Bonaigua o els 28 centímetres de Certascan. Inicialment, una quinzena de carreteres s'han vist afectades per la nevada, però s'han anat reobrint al llarg d'aquest matí de diumenge i només la C-28 es manté tallada al port de la Bonaigua per risc d'allaus.

Esterri de Cardós PNAP
Esterri de Cardós / @pnaltpirineu 

Les nevades durant la matinada d'aquest diumenge al Pirineu occidental han deixat entre 20 i 50 centímetres de neu nova a les estacions d'esquí. Malgrat el vent, que en alguns punts com Boí (Alta Ribagorça) ha deixat registres de fins a 104 quilòmetres per hora segons el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), els equipaments de FGC han registrat una "bona" afluència de visitants. De fet, des de FGC han assegurat que les estacions d'esquí encaren els propers dies "amb bones perspectives". Així mateix, els equipaments ja treballen per ampliar el domini esquiable. D'altra banda, la nevada ha permès obrir els circuits d'esquí de fons en estacions com Aransa (Cerdanya), Tuixent-La Vansa (Alt Urgell) o Virós-Vallferrera (Pallars Sobirà).

e8725eb5-684c-4275-80a5-7720dd9b7662
Estació d'esquí d'Espot / FGC

Concretament, l'estació d'esquí de Boí Taüll (Alta Ribagorça) ha registrat 50 centímetres de neu nova de la qual n'han gaudit uns 3.600 visitants durant tot el cap de setmana. A Port Ainé, que ha rebut uns 3.000 esquiadors, han caigut entre 25 i 40 centímetres, mentre que Espot Esquí ha registrat gruixos d'entre 20 i 35 centímetres i 2.1000 visitants.

La nevada de les últimes hores també ha permès obrir estacions d'esquí de fons que fins ara estaven inoperatives a Aransa (Cerdanya), Lles (Cerdanya), Tavascan (Pallars Sobirà), Virós-Vallferrera (Pallars Sobirà) i Tuixent-La Vansa (Alt Urgell), segons la Mancomunitat d'Esquí Nòrdic. A més, l'estació de Sant Joan de l'Erm (Alt Urgell) també han pogut oferir circuits amb el servei de raquetes.