MEDI AMBIENT

Neixen tres cries de duc al centre de fauna de MónNatura Pirineus

L'any passat la mateixa parella ja es va estrenar amb una cria
Imatge d'una cria de duc al centre de fauna MónNatura Pirineus
photo_camera Imatge d'una cria de duc al centre de fauna MónNatura Pirineus

El centre de fauna MónNatura Pirineus ha vist néixer tres cries de duc (Bubo bubo). El centre va incorporar l'any 2015 una parella de ducs, Xut (mascle) i Sky (femella). El 12 de febrer passat, la femella va pondre tres ous i aquests dies la parella de ducs està alimentant i protegint els petits, desprès d'un període d'incubació de 33 dies. Des de MónNatura Pirineus assenyalen que les cries estan creixent a "molt bon ritme". La mateixa parella de ducs ja es va estrenar l'any passat amb una cria i enguany han estat tres. El duc és el més gran dels rapinyaires nocturns. La seva presència al territori és molt important pel seu paper com a súper depredador, malgrat que la seva població en alguns indrets de Catalunya pateix una regressió.

Els petits ducs de MónNatura Pirineus, juntament amb el nascut l'any passat, permetran aportar informació molt útil per poder conèixer millor el perquè d'aquesta regressió i quin és el comportament de l'espècie.

La parella de ducs que habita a MónNatura Pirineus des del 2015 va se cedida al centre situat a la localitat de Son (Pallars Sobirà) per l'administració en tractar-se d'animals que no poden reintroduir-se al seu hàbitat natural. El Xut és un animal de falconeria domesticat per humans, mentre Sky prové del Centre de recuperació de fauna de Torreferrusa, després de patir una lesió a l'ala dreta.