SUCCESSOS

Mor un home que s'havia extraviat mentre buscava bolets al Grau de l'Ós, a Riu de Cerdanya

Els equips d’emergències han rebut l’avís per aquest succés a les 13.16 hores d’aquest dilluns
helicopter-sem
photo_camera Un helicòpter del Servei d'Emergències Mèdiques / arxiu

Els Bombers de la Generalitat han trobat sense vida l’home de 65 anys que s’havia extraviat avui a Riu de Cerdanya, a la zona del Grau de l’Ós. Havia sortit a buscar bolets amb tres persones més a les 8 del matí i, per motius que es desconeixen, es va separar del grup després de les 10 i no va retornar al punt de trobada.

Els Bombers van rebre l’avís a les 13.16 hores i immediatament es van desplaçar a l’indret 10 dotacions, entre les que s’hi comptaven dues del Grup Caní de Recerca (GRCR), un helicòpter amb efectius del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) Muntanya i infermera del Grup d’Emergències Mèdiques (GEM), bombers dels parcs de voluntaris de Bellver de Cerdanya, Alp i Sallent i dels parcs de Torelló, Solsona i Berga.

Mor un boletaire a Riu de Cerdanya
Mor un boletaire a Riu de Cerdanya

El grup ha explicat que estaven familiaritzats amb l’indret i que es movien per zones concretes; ha estat en aquests sectors que els efectius han iniciat una recerca intensiva mentre s’abalisava el cotxe amb què el grup s’havia desplaçat per protegir-ne possibles olors que poguessin guiar els gossos.

Al voltant de les 15 hores, un bomber voluntari del parc de Bellver ha trobat un home estès sota uns arbres en un indret a uns 3 quilòmetres del lloc on el grup havia aparcat el cotxe i s’havien de retrobar. La infermera del GEM, en coordinació amb el Sistema d’Emergències Sanitàries (SEM), no ha pogut fer res per la seva vida.

L’helicòpter s’ha retirat i la resta del dispositiu ha custodiat el cos fins l’arribada dels Mossos d’Esquadra i la comitiva judicial.