CRISI CORONAVIRUS

La mobilitat recíproca entre Andorra i l'Alt Pirineu serà la setmana vinent

França eliminarà a partir de dimarts la prohibició de fer desplaçaments superiors a cent quilòmetres
Pla general del recinte duaner situat a la frontera d'Andorra, on es veuen agents de la policia espanyola aturant vehicles que volen entrar al Principat. Imatge facilitada per l'Agència de Notícies Andorrana (ANA) el 16 de març de 2020 (Horitzontal).
photo_camera Frontera d'Andorra, on es veuen agents de la policia espanyola aturant vehicles/ANA

El govern andorrà confia que ben aviat les autoritats espanyoles autoritzin el restabliment de la mobilitat reciproca entre Espanya i Andorra. Això podria passar la setmana vinent, però restringida, a la demarcació de l'Alt Pirineu i Aran. En aquest sentit, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet va enviar al seu homòleg espanyol, Salvador Illa, una carta on demanava que els turistes de les zones més pròximes a Andorra ja puguin entrar-hi. De la mateixa manera, que els andorrans puguin anar a la regió sanitària de l’Alt Urgell i Aran, que és la més pròxima i la que es troba en una situació sanitària “molt similar” a la del Principat.

Els francesos ja podran viatjar més de 100 quilòmetres

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, va valorar molt positivament la decisió del govern francès d’eliminar a partir de dimarts la prohibició que els seus ciutadans facin desplaçaments superiors a cent quilòmetres, fet que a parer seu demostra una bona evolució de la pandèmia a l’Estat veí del nord. Així ho va fer públic el primer ministre, Edouard Philippe, en una roda de premsa. Pel que fa a la mobilitat recíproca, la titular d’Exteriors confia que “demà o els pròxims dies” Andorra tindrà la resposta de l’executiu francès en aquest sentit perquè els ciutadans andorrans es puguin moure per territori francès.