TURISME

Més de 400 persones inscrites a l’11a edició del Congrés Mundial de Turisme de Neu i Muntanya

Tindrà lloc els dies 23 i 24 de març, al Centre de Congressos d’Andorra, i debatran sobre innovació, sostenibilitat i transformació digital en el sector turístic
CMTNM
photo_camera Una trentena de ponents participaran en el Congrés Mundial de Turisme de Neu i Muntanya

Una trentena de ponents internacionals, entre professionals de primer nivell i múltiples representants institucionals, debatran a partir de demà sobre innovació, sostenibilitat i transformació digital en el sector turístic en l’11a edició del Congrés Mundial de Turisme de Neu i Muntanya que tindrà lloc els dies 23 i 24 de març, al Centre de Congressos d’Andorra.

Durant els pròxims dos dies s’espera l’assistència de més de 400 professionals de la indústria turística per posar en relleu els principals reptes que afronta el sector i compartir coneixements i experiències úniques que s’han implementat arreu del món.

En el transcurs d’aquestes dues jornades els ponents tractaran qüestions com la intel·ligència de dades per millorar l’experiència dels usuaris, la digitalització com a palanca per al turisme del futur o el turisme d’experiències en un context en el qual la sostenibilitat és un element imprescindible per als viatgers.

Les primeres sessions, demà

El Congrés s’iniciarà demà amb la cerimònia d’inauguració a càrrec de l’Hble. Sr. Francesc Camp, cònsol major del Comú de Canillo, el Sr. Zurab Pololikashvili, secretari general de l’Organització Mundial del Turisme (OMT), i el M.I. Sr. Jordi Torres, ministre de Turisme i Telecomunicacions del Govern d’Andorra. Seguidament, Damien Zisswiller, director d’Enginyeria i Desenvolupament de Territoris d’ATOUT France, impartirà una ponència sobre innovació i sostenibilitat i, a continuació, tindrà lloc la taula rodona d’alt nivell sobre la reactivació del sector amb el ministre de Turisme i Telecomunicacions d’Andorra, la viceministra de Turisme de Grècia, el secretari d’Estat del Ministeri de Desenvolupament Econòmic i Tecnologia d’Eslovènia, el secretari d’Estat de Turisme d’Espanya i el ministre de Cultura i Esports de Kazakhstan. A la tarda, Gerard Calzada, Data & AI Manager d’Andorra Telecom, parlarà sobre com entendre el turisme de muntanya a través de les dades i, posteriorment, tindrà lloc la primera sessió, centrada en la transformació digital i el turisme del futur. Per acabar, es presentarà l’informe de l’OMT i la FAO sobre turisme de muntanya sostenible.

El Congrés, també per streaming

Amb l’objectiu d’adaptar-se al nou context i posar a l’abast de tothom les ponències de primer nivell que es realitzaran en el marc de l’esdeveniment, el Congrés Mundial de Turisme de Neu i Muntanya, per primer cop en la seva història, oferirà la possibilitat de veure totes les conferències via streaming. Els interessats han de registrar-se en aquest enllaç indicant el nom i cognom, organització, càrrec, país i correu electrònic.

Des de la seva creació, el Congrés té l’objectiu de ser un punt de trobada per al conjunt del sector i un espai de reflexió i debat al voltant dels principals reptes i objectius als quals s’enfronta el turisme i, molt especialment, les destinacions de neu i muntanya. Organitzat per l'Organització Mundial del Turisme (OMT), el Govern d'Andorra i la Parròquia de Canillo, el Congrés està emmarcat en les celebracions de l'Any Internacional del Desenvolupament Sostenible de les Muntanyes de les Nacions Unides.

 

Congrés Mundial de Turisme de Neu i Muntanya

És una iniciativa dels set Comuns i del Govern d’Andorra, juntament amb l’OMT, amb la voluntat de constituir un fòrum de debat permanent sobre el desenvolupament i la sostenibilitat del turisme en zones de muntanya. Amb una periodicitat biennal, la primera edició es va celebrar l’any 1998 a Escaldes-Engordany i, des d’aleshores, cada edició s’organitza en una parròquia diferent.