27.11.2022 |
Viure als Pirineus

BOSCOS

Més de 300 voluntaris han treballat aquest estiu en el projecte Boscos de Muntanya

L'entitat ha mantingut els projectes a la vall d'Esterri de Cardós i Massís de l'Orri, al Pallars Sobirà, dins el Parc Natural de l'Alt Pirineu
Pla general de voluntaris treballant al bosc l'estiu del 2020. (horitzontal)
Voluntaris treballant al bosc l'estiu del 2020/Boscos de Muntanya
Més de 300 voluntaris han treballat aquest estiu en el projecte Boscos de Muntanya

El Projecte Boscos de Muntanya, entitat que treballa per promoure la conservació i millora dels boscos i paisatges del Pirineu català i que organitza estades de voluntariat al bosc, ha acollit aquest estiu 303 participants durant 17 setmanes, que han generat prop de 17.000 hores de feina. L'entitat ha mantingut els projectes a la vall d'Esterri de Cardós i Massís de l'Orri, al Pallars Sobirà (Parc Natural de l'Alt Pirineu) i a Espinavell, al Ripollès (Parc Natural de Capçaleres del Ter i del Freser). Arran de les estades d'enguany, s'han recuperat 5,5 quilòmetres de camins i 1,7 hectàrees de pastures. També s'han aclarit 11 hectàrees com a millora d'hàbitat i s'han construït 16 metres de murs de pedra seca.

Pla general d'una noia treballant al bosc l'estiu del 2020. (horitzontal)

La millora d'hàbitat s'ha fet per condicionar el bosc per al futur, reforçant-lo com a ecosistema estable i sostenible, garantir la producció de fusta, i protegir l'hàbitat del gall fer, espècie en perill d'extinció al Pirineu a causa de l'emergència climàtica.

Reconeixement internacional

Aquest 2020, la European Outdoor Conservation Association (EOCA) ha guardonat el Projecte Boscos de Muntanya amb un dels tres premis destinats a projectes de recuperació i conservació del patrimoni natural, juntament amb un projecte de reforestació a la selva tropical de Borneo i la xarxa de protecció de boscos vells d'Alvèrnia (França). La fundació ha estat escollida entre 120 projectes d'arreu del món, xifra rècord de candidatures.

Més de 300 voluntaris han treballat aquest estiu en el projecte Boscos de Muntanya
Comentarios