04.12.2022 |
Viure als Pirineus

CRISI CORONAVIRUS

Merkel proposa que les estacions d'esquí estiguin tancades fins al gener a tot Europa

La Comissió Europea diu que "la decisió de permetre o no l'esquí és una competència nacional, no europea"
La cancellera alemanya Angela Merkel es treu la mascareta després d’arribar a una roda de premsa a la cancelleria de Berlín, Alemanya, el 28 d’octubre de 2020. (Horitzontal)
La cancellera Angela Merkel es treu la mascareta en una roda de premsa/REUTERS / Fabrizio Bensch / Poo
Merkel proposa que les estacions d'esquí estiguin tancades fins al gener a tot Europa

La cancellera alemanya, Angela Merkel, ha assegurat aquest dijous que intentarà buscar consens entre els estats de la Unió Europea perquè totes les estacions d'esquí es mantinguin tancades com a mínim fins al gener. En una intervenció al Bundestag, Merkel ha dit que intentarà que la mesura sigui "a escala de la Unió Europea" per evitar els "viatges turístics" durant el Nadal i prevenir el risc de contagi de covid-19. La proposta de tancar les estacions d'esquí al bloc comunitari arriba després que Alemanya, Itàlia i França ja hagin anunciat que no les obriran al desembre, mentre Àustria s'oposa a la mesura.

Per la seva part, la Comissió Europea (CE) va recordar aquest dijous que depèn de cada país de la Unió Europea decidir si obre les seves estacions d'esquí, però va cridar a la "prudència" per evitar un repunt dels contagis per coronavirus.

El portaveu de l'Executiu comunitari Stefan de Keersmaecker va recordar en roda de premsa que "la decisió de permetre o no l'esquí és una competència nacional, no europea,", però va subratllar que Brussel·les ha demanat als països que cooperin a l'hora d'aplicar les seves mesures i advertit del qual "aixecar les restriccions massa aviat pot augmentar el risc que ressorgeixi el virus".

En aquest sentit, va assenyalar que continuen sent aplicables les recomanacions que la UE va adoptar l'abril passat, que demanaven de dur a terme aquesta retirada de forma gradual, efectiva i basada en criteris científics i que, si bé no es tracta d'adoptar el mateix enfocament a tots els països, és important tenir un alt nivell de "cooperació i coordinació" entre aquests.

Merkel proposa que les estacions d'esquí estiguin tancades fins al gener a tot Europa
Comentarios