ALIMENTACIÓ

'Mengem d’Aquí' prepara un calendari d’Advent amb concurs a través d’Instagram

Els premis consistiran en lots de productes de l’Alt Urgell i la Cerdanya
mengem-daqui-foto1
photo_camera Mengem d'Aquí és una iniciativa del Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya

El projecte Mengem d’Aquí llança una nova iniciativa per donar a conèixer productors i productores locals i curiositats sobre les escoles adherides al projecte. Es tracta d’un calendari d’advent on cada dia es realitzarà una pregunta sobre aquesta temàtica des de l’1 fins el 24 de desembre. Per saber les respostes s’haurà de navegar per les webs i les xarxes socials tant dels productors com de les escoles que participen en aquest projecte. D’aquesta manera, es busca captar l’interès del màxim de persones per descobrir aquests agents del projecte.

PREMIS_

D’aquest calendari en sortiran dos guanyadors que hauran de ser seguidors de l’instagram @mengemdaqui i haver encertat el màxim de preguntes possibles. Hi haurà dos premis que s’atorgaran a les persones que més respostes correctes hagin aconseguit: un lot de productes locals valorat en 50 € de productors adherits al projecte Mengem d’Aquí de l’Alt Urgell i un lot de productes locals valorat en 50 € de productors adherits al projecte de Cerdanya. Si hi ha diverses persones amb el mateix nombre d’encerts, es farà un sorteig entre elles.

Mengem d’Aquí, ha engegat el cinquè curs escolar amb moltes ganes de seguir treballant amb les famílies la importància del menjar saludable i del menjar de proximitat. Des del projecte sempre s’ha intentat potenciar que les famílies és un pilar imprescindible, i cal que elles coneguin el producte local i des del projecte es busquen diverses maneres de presentar-ho, entre elles aquest divertit calendari d’advent. També des de l’anualitat passada s’està treballant el malbaratament alimentari per sensibilitzar infants i famílies de la importància de reduir els sobrants de menjar i fer-ne un bon ús. Aquest curs amb la situació de pandèmia és més complicat poder treballar algunes accions del projecte, per això s’ha volgut fer aquest calendari i al llarg del 2021 veuran la llum altres accions encaminades cap a les famílies i l’alimentació.

mengem

Aquest projecte estratègic per a la promoció del consum del producte local en els menjadors escolars de l’Alt Urgell i la Cerdanya és promogut pel Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya, amb la col·laboració del Consell Comarcal de l’Alt Urgell i el Consell Comarcal de la Cerdanya i el finançament del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació en el marc del programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2020, i del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).