SEQUERA

Mascort defensa la gestió del Govern davant la sequera i carrega contra les acusacions "d'improvisació"

El conseller afirma que la instal·lació i ubicació de les dessalinitzadores portàtils no té "res a veure" amb el turisme
Conseller Mascort Bernat Vilaró
photo_camera El conseller d'Acció Climàtica, David Mascort, en un ple del Parlament de Catalunya / Bernat Vilaró

El conseller d'Acció Climàtica, David Mascort, ha sortit en defensa de la gestió del Govern davant la situació de sequera que viu Catalunya i ha carregat contra les acusacions "d'improvisació" per part de la resta de partits. "Som nosaltres qui hem treballat per garantir que les conques internes siguin autosuficients i per reactivar la capacitat inversora de l'Agència Catalana de l'Aigua", ha apuntat a la Diputació Permanent del Parlament. Davant les crítiques dels darrers dies, ha tret pit de les inversions fetes i ha demanat als grups "diferenciar" entre "la planificació a llarg termini i la gestió àgil a curt termini". Sobre l'anunci de les dessalinitzadores portàtils, ha dit que la ubicació d'aquestes no té "res a veure" amb el turisme.

El titular d’Acció Climàtica ha comparegut aquest divendres a la Diputació Permanent del Parlament de Catalunya a petició del PSC. Mascort ho ha fet després que la sessió hagi aprovat un decret per garantir 145,2 MEUR en inversions i ajudes per pal·liar la situació de sequera, que ha de permetre assegurar les inversions previstes pel 2024, tant per a obres d'emergència com per assegurar el proveïment d'aigua.