ELECCIONS 14F

Marta Vilalta protagonitza l’acte central d’Esquerra Republicana de l'Alt Pirineu, a Tremp

Antoni Flores, ha demanat el vot per defensar, des d'una governança republicana, el millor per l'Alt Pirineu i Aran.
Marta Vilalta Tremp 1
photo_camera Marta Vilalta a l'acte electoral de Tremp/ ERC

Un acte presentat per l'alcaldessa de la capital del Pallars Jussà, M. Pilar Cases, i amb les paraules de Marta Vilalta, Bernat Solé, Núria Picas, Montserrat Fornells, Francesc Viaplana i el candidat pirinenc Antoni Flores. També s'ha comptat amb les paraules de Meritxell Serret des de Bèlgica. 

Cases, ha donat el tret de sortida a un acte retransmès en línia per permetre a totes les persones del Pirineu i de la resta de Catalunya i el món a assistir-hi. Un acte amb una bona afluència d'assistents, respectant amb prudència totes les mesures necessàries. La batlle trempolina ha presentat a Flores, com militant des de 1992, "quan no ho era ningú".També ha recordat que ella és la primera alcaldessa de Tremp i republicana. "De la mateixa manera que l'alcaldia ha tornat a ser republicana vuitanta-tres anys després, ara toca que la presidència de la Generalitat torni a ser d'Esquerra Republicana".

L'alcaldessa republicana ha presentat el, fins ara diputat i futur alcalde de la Seu d'Urgell, Francesc Viaplana. L'alturgellenc ha explicat la feina feta en els últims anys al Parlament i com des de la institució ha treballat per defensar els interessos del territori i ha acabat donant suport al nou candidat. "Hi ha molts reptes per davant, però estic segur que l'Antoni treballarà per seguir vetllant pels interessos de l'Alt Pirineu i Aran". A continuació les paraules de la manresana Núria Picas, han motivat a la participació electoral aquest 14 de febrer: "Tornem a omplir les urnes, com ho vam fer l'1 d'octubre".

Tremp

Montse Fornells, candidata al Parlament, exposa l'Agenda rural: "Som aquí per ser útils a la gent. Aquesta agenda és una eina per cobrir les necessitats i les realitats dels territoris". A continuació, el conseller Bernat Solé, recorda la feina feta pel republicanisme municipal d'Esquerra, com el seu exemple pel qual avui és judicialitzat: "El referèndum de l'1 d'octubre ens recorda tota la repressió que encara a dia d'avui no s'ha aturat, però també ens recorda que cal interpel·lar a una part de la societat que no es va sentir seu el referèndum".

La candidata i anterior consellera d'agricultura, Meritxell Serret, ha estat present a l'acte a través d'una gravació on ha enviat un missatge des de Brussel·les. "La repressió no ajuda a ningú i no serveix per res. El millor missatge que podem donar diumenge, és omplir les urnes de vots republicans". Tot seguit, el candidat trempolí, pallarès i pirinenc, Antoni Flores, ha demanat el vot, per defensar des d'una governança republicana, el millor per l'Alt Pirineu i Aran. "A les institucions on som al capdavant destaca la nostra governança republicana. Treballem des del Pirineu, per al Pirineu i amb el Pirineu. I ara ho volem fer des de la presidència de la Generalitat".

Tremp5

Per acabar, Marta Vilalta ha tancat l'acte parlant de com el partit tira el país endavant, sense retrets, sense excuses, sent útils per a la ciutadania, amb polítiques feministes i socials per fer una societat més justa. "Esquerra Republicana de Catalunya hem estat sempre al costat de la gent, hi vam estar fa 90 anys i hi som ara, aixecant el país en els moments més complicats, com l'actual. Hi seguim sent per ser útils i aportant solucions". Amb aquest culminen els actes celebrats a la vegueria de l'Alt Pirineu i Aran.