ELECCIONS AL PARLAMENT 12M

Marta Vilalta: “L'aprovació de l'Estatut del Municipi Rural dona resposta a les reivindicacions històriques”

La candidata republicana anuncia que serà la primera llei que Esquerra Republicana presentarà al Parlament la propera legislatura 
Marta Vilalta i els candidats i candidates durant la presentació de la candidatura
photo_camera Marta Vilalta i els candidats i candidates durant la presentació de la candidatura

La cap de llista d'Esquerra Republicana per la circumscripció electoral de Lleida, Marta Vilalta ha celebrat l'aprovació per part del Govern de la Generalitat de l’avant-projecte de llei de l’Estatut del Municipi Rural. El text, que recull les reivindicacions històriques del món rural i és fruit del consens amb les entitats municipalistes, ajudarà a garantir l'arrelament de les persones que viuen en municipis rurals i l'accés als serveis bàsics en igualtat d'oportunitats.

Per a la candidata republicana “l'aprovació de l'Estatut del Municipi Rural referma el compromís del Govern d'Esquerra Republicana amb la defensa del món rural, també a Lleida, el Pirineu i l'Aran, i la garantia de drets i oportunitats per a tothom visqui on visqui. La Catalunya Sencera només s'entén donant resposta a les necessitats de la ciutadania dels 596 municipis rurals del país”.

Entre les mesures destacades de l'Estatut del Municipi Rural hi ha la proposta de deduccions fiscals per trasllat de residència a un municipi rural o per la compra o lloguer d’un habitatge, la rebaixa de l’impost sobre transmissions patrimonials o l’augment entre un 10 i un 15% de les ajudes al Fons de Cooperació local de Catalunya. Així mateix, també la creació d’un portal únic per tal de simplificar i agilitzar els procediments amb l’administració, l’impuls d’una borsa d’habitatge rural i un paquet d’ajudes per als emprenedors i els autònoms.

Per a Vilalta la llei de l'Estatut del Municipi Rural ‘és una llei que marcarà un abans i un després en la defensa de les nostres terres. Amb l'aprovació del text, el Govern liderat pel President Aragonès compleix els seus compromisos i segueix la tasca iniciada per l'Agenda Rural de Catalunya impulsada pel Govern l'any 2022 per identificar les necessitats i els reptes del territori per garantir-ne el seu desenvolupament i les condicions de vida’.

Tal i com ha anunciat Vilalta ‘aquesta serà la primera llei que des d’Esquerra Republicana portaran al Parlament un cop s’enceti la nova legislatura perquè pugui entrar en vigor el més aviat possible’.