23.01.2022 |
Viure als Pirineus

ELECCIONS 14F

Marta Vilalta: "Farem el desplegament complet a l'Alt Pirineu dels serveis territorials de tots els departaments"

Antoni Flores ha dit a la Pobla de Segur que “ERC és el partit de les vegueries, les hem defensat sempre. Ara cal fer el pas definitiu i desplegar el Govern de la Generalitat a l’Alt Pirineu i Aran.” 
Marta Vilalta a l'Ecomuseu 14F
Marta Vilalta ha visitat l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu a Esterri/ERC
Marta Vilalta: "Farem el desplegament complet a l'Alt Pirineu dels serveis territorials de tots els departaments"

La cap de llista d'ERC al Parlament de Catalunya, Marta Vilalta, s'ha compromès aquest diumenge a Sort a desplegar tots els serveis territorials dels departaments del Govern a l'Alt Pirineu. Vilalta i el president de la Diputació, Joan Talarn, han acompanyat el candidat de l’Alt Pirineu i Aran, Antoni Flores en els seus dos primers actes de campanya ala demarcació pirinenca.

De bon matí els republicans han visitat la comarca del Pallars Sobirà, començant pel nord d’aquesta. Amb la companyia de la candidata comarcal, Maleni Barbero i el diputat provincial, Josep Ramon Fondevilla, han trepitjat Esterri d’Àneu. L’alcalde del municipi Pere Ticó els ha rebut a l’Ajuntament, on els ha mostrat l’edifici consistorial i seguidament l’espai de coworking. Finalment han fet una visita a l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu, tota una joia cultural de la comarca del Pallars Sobirà.
 
A continuació, la visita pirinenca ha arribat a Sort, on a l’Ajuntament ha tingut lloc el primer acte de campanya d’Esquerra Republicana, no telemàtic, a l’Alt Pirineu i Aran. Maleni Barbero ha presentat l’acte explicant els objectius comarcals d’Esquerra Republicana i la feina feta des de les últimes eleccions municipals fins al dia d’avui a la comarca. “Esquerra Republicana governa a sis alcaldies de la comarca, és present a la majoria d’ajuntaments i governa al Consell comarcal. Això només és possible en un partit que representa el territori i a la seva gent.”

Marta Vilalta a la Pobla de Segur 14F
(Foto:Marta Vilalta al Molí de l'Oli de la Pobla de Segur/ ERC)

El candidat pirinenc Antoni Flores. ha detallat la realitat de l’Alt Pirineu i Aran i com Esquerra ha treballat sempre per aquesta realitat. “Esquerra Republicana és el partit de les vegueries, les hem defensat sempre. Ara cal fer el pas definitiu i acabar de desplegar el Govern de la Generalitat a l’Alt Pirineu i Aran.” Tot seguit, el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn ha explicat que és la governança republicana amb l’exemple de la institució que lidera: “Quan presidim i governem, cerquem solucions de consens. Som resolutius, no ens estem per retrets. Som útils i d’una manera justa i equitativa per a totes i tots. Amb el govern de la Generalitat hem de fer el mateix.”

Marta Vilalta, amb un discurs més nacional, té molt clar que signifiquen aquestes eleccions. “Volem liderar el país i això vol dir assumir totes les responsabilitats. Hem d’acabar amb el traspàs constant socioconvergent d’aquest país durant quaranta anys”.
I ha acabat marcant dos compromisos clars per al Pirineu:

  1. L’Agenda rural: Una agenda transversal, on es posa en valor la realitat i les mancances de tots els territoris (comunicacions, infraestructures...).
  2. Compromís absolut amb el desplegament del govern a l’Alt Pirineu i Aran: Cal fer el desplegament complet dels serveis territorials dels diferents departaments del govern de la Generalitat perquè el territori estigui més ben representat.

Ha recalcat que no són promeses electorals “nosaltres també hi creiem i ho visualitzem amb el desplegament dels serveis en els diferents departaments d’Agricultura, Joventut i Educació, els quals ja s’han dut a terme, durant el lideratge d’Esquerra Republicana d’aquests espais”.

Marta Vilalta a Sort 14F(Foto: Marta Vilalta i Antoni Flores a la sala de plens de l'Ajuntament de Sort /ERC)

A la Pobla de Segur, l’alcalde, Marc Baró, ha rebut els candidats republicans i seguidament han fet un acte electoral al Molí de l'Oli. L'alcalde i diputat de la Diputació ha explicat que del projecte del pla zonal de la Diputació, vol ser un inici d’enregistrament de totes les vies de la demarcació i assumir-ne les competències de moltes d’elles, les quals són inassumibles per molts dels ajuntaments pirinencs.

Marta Vilalta: "Farem el desplegament complet a l'Alt Pirineu dels serveis territorials de tots els departaments"
Comentarios