MEDICINA

L'urgellenc Francesc Xavier Galindo nomenat president de la Societat Catalana d’ORL i Patologia Cervicofacial

És metge especialista en el Sant Hospital de la Seu d’Urgell i professor associat a la Universitat de Lleida
Xavier Galindo Ortego
photo_camera Xavier Galindo Ortego

L'urgellenc Francesc Xavier Galindo Ortego ha estat nomenat President de la Societat Catalana d’ORL i Patologia Cervicofacial. El doctor Xavier Galindo va néixer a la Seu d’Urgell (1961) i és llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona.S’especialitza en Otorinolaringologia després de ser metge resident a l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona i obté la titulació en Medicina General Comunitària per convalidació. Més endavant es doctora en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) defensant la tesi: “Estudio de las Alteraciones Cocleovestibulares tras el Coma Postraumático”.

Ha realitzat diversos cursos al estranger: “Basic Sciences In Audiology and Otoneurology” al Collegio Universitario Santo Spirito de Ferrara, Italia, l’any 1996, sobre recerca en Neurobiologia i Neurofisiologia. International postgraduate course on Vertigo al Research Institute Brain and Behaviour a la Universitat de Maastrich, l’any 2002. I també a l’octubre de 2007 a Memphis (USA) va realitzar el International Outreach Program sobre tumors i càncers de la zona del cap i del coll.

Docència

Ha estat professor titular del Departament de Cirurgia de la Facultat de Medicina de la UAB, així com de nombrosos cursos de postgrau i d’actualització mèdica, molts dels quals organitza. En aquest moments és tutor de metges residents.

Recerca

Desenvolupa una important activitat científica en recerca.Actualment és Cap del Servei d’Otorinolaringologia de l’Hospital de Santa Maria de Lleida, metge especialista en el Sant Hospital de la Seu d’Urgell i professor associat a la Universitat de Lleida (UdL); responsabilitats que compagina formant part de l’equip de facultatius especialistes d’AVANTMÈDIC, desenvolupant la seva labor com a otorinolaringòleg. Ara ha estat nomenat President de la Societat Catalana d’Otorrinolaringologia i Patologia Cervicofacial.