COMERÇ

L'ocupació al sector de la gran distribució comercial creix un 38,9% a les comarques pirinenques

 A l'Alt Pirineu i Aran, el nombre d'establiments ha augmentat un 9,84%, la superfície comercial el 12,43% i i la densitat un 11,38%

Supermercat 2
photo_camera Interior d'un centre comercial a la Seu d'urgell / FS

L'ocupació al sector de la gran distribució comercial ha crescut un 38,9% a l'Alt Pirineu i Aran, segons l'Anuari de la Distribució Comercial del sector quotidià en règim d'autoservei, que elabora bianualment la Direcció General de Comerç, del Departament d'Empresa i Treball. La comparativa es fa en relació al 2017-2018

L'Anuari és una anàlisi de les 50 primeres empreses de gran distribució amb punts de venda a Catalunya, que estudia el comportament de l'oferta de productes alimentaris, drogueria i perfumeria, en règim d'autoservei, en el període 2019-2020, a partir de la informació facilitada pels propis operadors. L'estudi fa un seguiment dels principals indicadors del sector amb l'objectiu de mesurar la competitivitat i rendiment de les empreses. Mitjançant nous indicadors, s'avalua el posicionament de les empreses respecte les noves tecnologies i el comerç electrònic, i es comparen els diferents àmbits territorials.

Supermercat 3(Foto: Interior d'un centre comercial a la Seu d'urgell / FS)

La resta d'indicadors analitzats també han evolucionat amb signe positiu. Pel que fa a la superfície de venda a l'Alt Pirineu i l'Aran, s ha incrementat un 12,43% i actualment registra 24.459 metres quadrats d'espai comercial de gran distribució. Així mateix, el nombre d'establiments a la demarcació pirinenca ha experimentat un augment del 9,84% (de 55 a 61 establiments). En relació a la densitat comercial – metratge comercial per cada 1.000 habitants – ha pujat un 11,38% (fins al 339 metres quadrats / 1.000 habitants).

Desglossat per comarques, el Pallars Sobirà és la que mostra una major densitat comercial (478 metres quadrats / 1.000 habitants). Tanmateix, en xifres absolutes, la Cerdanya és la comarca que aglutina major superfície de venda (5.125 metres quadrats), mentre la que compta amb més establiments comercials és el Pallars Jussà (15).

Pel que fa a la rendibilitat econòmica del sector gran distribució, l'Alt Pirineu i Aran es va situar en els 5.706 euros metre quadrat, superior a la mitjana catalana.

comentaris