ECONOMIA

L'IPC anual a l'Alt Pirineu i Aran arriba a la xifra rècord de l'11,5% al juny, el més alt de la història

Els serveis bàsics com l'habitatge, l'aigua, la llum, el gas i els carburants pugen un 3,2% i el transport ho fa un 4,5%
Benzinera
photo_camera Els preus dels carburants s'han enfilat durant el mes de juny / FS

Els preus han pujat 1,9 dècimes a les comarques de l'Alt Pirineu i Aran durant el mes de juny i l'Índex de Preus al Consum (IPC) interanual ha tancat el mes a l'11,5%. És el percentatge més elevat de tota la sèrie històrica que es remunta al gener de 1994, superant el del passat mes de març, que es va situar en la llavors xifra rècord de l'11%.

Fruita supermercat
Expositors de fruita en un supermercat de la Seu d'Urgell / FS

Els preus que més han pujat han estat els serveis bàsics com l'habitatge, l'aigua, la llum, el gas i els carburants, que s'han enfilat un 3,2% fins a arribar al 27,8% i també el transport, que arriba al 18,9% (4,5% més que al maig). La resta de preus també pugen al juny, excepte l'ensenyament, les comunicacions, l'oci i la cultura, que es mantenen sense canvis significatius.

A banda dels serveis bàsics i el transport, també s'ha encarit la cistella de la compra que ha passat del 10,7% al 12,5% i la roba i el calçat, que han passat de l'1,4% al 2,4%. Els mobles i articles de la casa també han pujat un 1,2%, la restauració un 1% i la sanitat un 2,1%.

comentaris