L'IDAPA obre la convocatòria de subvencions per al desenvolupament local i la promoció de l'Alt Pirineu i Aran

L’IDAPA destinarà 420.000 euros a donar suport a ens locals i associacionsper consolidar l'economia local, fer valer el patrimoni cultural i millorar la competitivitat professional.
Fira de Sant Andreu d'Organyà 2023 1
photo_camera Lliurament de premis de la Mostra de Bestiar de la Fira de Sant Andreu d'Organyà / @AjOrganya

L’Institut per al Desenvolupament i la promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA), que depèn del Departament de Territori, ha obert la convocatòria de les subvencions per al desenvolupament local i la promoció del patrimoni cultural a l’Alta Ribagorça, l'Alt Urgell, la Cerdanya, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i la Val d'Aran. El període per executar l'actuació subvencionada és des de l'1 de gener fins al 21 de novembre d’enguany.

Aquesta línia de subvencions, dotada enguany amb un total de 420.000 euros, un 5% més que el 2023, vol donar suport a ens locals i associacions de l’Alt Pirineu i l’Aran per consolidar l'economia local, fer valer el patrimoni cultural i millorar la competitivitat professional.

Fira de Sort 2023 @loxicdefeliciano 2
Fira de Sort 2023 / @loxicdefeliciano 2

En concret, es poden demanar ajuts per les següents activitats:

  1. L'organització de fires.
  2. L'organització d'activitats formatives o lúdiques que incideixin en la promoció del patrimoni cultural i el desenvolupament local.
  3. L'edició de publicacions de caràcter cultural, socioeconòmic i científic.

La quantitat màxima que es pot percebre de subvenció per cada activitat és de 10.000 euros. Els ens locals i les associacions que poden optar a aquests ajuts disposen de 20 dies naturals per presentar les seves sol·licituds.