16.08.2022 |
Viure als Pirineus

PUBLICACIONS

L'arxivera Erola Simon, l'Hotel Saurat d'Espot i la Fira del Llibre del Pirineu, al 'Viure als Pirineus' d'aquest setembre

La publicació pirinenca d'informació general, VIURE ALS PIRINEUS, acaba de treure el seu número 235, corresponent al mes de setembre. La podeu consultar aquí!
Viure als Pirineus setembre 21
Portada de Viure als Pirineus del mes de setembre de 2021 / FS
L'arxivera Erola Simon, l'Hotel Saurat d'Espot i la Fira del Llibre del Pirineu, al 'Viure als Pirineus' d'aquest setembre

El número 235 de la revista pirinenca d'informació general VIURE ALS PIRINEUS, corresponent al mes de setembre, dedica la seua portada a l'arxivera cerdana Erola Simon Lleixà que, a la secció Pirineuencs, ens parla dels canvis tecnològics que està experimentant la professió. L'històric Hotel Saurat d'Espot protagonitza els Fogons del Pirineu d'aquest mes. L'entrevista Joves del Pirineu està dedicada a Clàudia Palmero, una jove de Llívia que explica les dificultats per emancipar-se i trobar el primer habitatge a preus assequibles a la Cerdanya.

A les pàgines interiors ens fem ressò de la celebració, del 3 al 5 de setembre a Organyà, de la 25a edició de la Fira del Llibre del Pirineu. També publiquem la segona part de l'article d'Amadeu Gallart: Alfons Carrillo López, una nissaga urgellenca i murciana. L'historiador Daniel Fité i Erill explica el  Lligam de la població de Tuixent amb la Repíblica Argentina, i el President del Grup de Recerca de Cerdanya, Enric Quílez, a la seva secció 'Una mica de ciència' ens apropa a la Sensibilitat.

En el marc de les notícies de proximitat dels nostres municipis, expliquem que Peramola recupera la memòria històrica de fa 50 anys a través d'una ruta, on les dones són les protagonistes i que Bossòst ha iniciat un ambiciós projecte de regeneració i preservació del seu centre històric. També recollim que el productor i director audiovisual, Toni Lombarte, ha rodat el documental 'En clau de sol i lluna. Truqui la seva vida', dedicat a Joan Ribolleda Truqui, músic urgellenc i personatge popular desaparegut l'any passat. El film s'ha estrenat a la Festa Major de la Seu d'Urgell.

Estamariu OSV 6

Els Festivals de Senderisme del Pirineus encaren la recta final i així ho a la secció de l'IDAPA, posant de manifest que, els mesos de setembre i octubre, se celebraran sis nous esdeveniments. A les pàgines de Cultura, parlem del magnífic concert que va protagonitzar l'Orquestra Simfònica del Vallès al petit municipi d'Estamariu. Pel que fa a les rutes botàniques i culturals per la cerdanya i el Capcir, ens endinsem, en aquesta ocasió, per la Ruta panoràmica pels voltants de Saneja.

L'arxivera Erola Simon, l'Hotel Saurat d'Espot i la Fira del Llibre del Pirineu, al 'Viure als Pirineus' d'aquest setembre
Comentarios