RAMADERIA

L'Escola de Pastors posa en marxa una borsa de treball per a pastors i vaquers

La borsa d’oportunitats està liderada per Escola de Pastors de Catalunya i serveix d’espai de trobada de persones que busquen ofertes laborals dignes.
escola_pastors_2019
photo_camera Escola de Pastors de Catalunya

L’Escola de Pastors de Catalunya ha impulsat una borsa de treball, adreçada específicament a pastors i vaquers. La borsa d’oportunitats serveix d’espai de trobada de persones que busquen ofertes laborals dignes, emprendre de forma cooperativa  que busquen socis/es, fer compres col·lectives millorant els preus de compra i tenint, doncs, accés a millors productes a millors preus, compartir maquinària i equipaments reduint, així, els costos fixes del projecte i l’aprovisionament individualista, compartir coneixement, o bé trobar terres.

Aquests recursos arriben a l’Escola de Pastors, com a entitat de referència en la dinamització del sector primari, i es traspassen als ex-alumnes de l’Escola. Aquesta borsa ha de ser i és virtual per poder donar servei a totes les persones que la formen donat que estan repartides pel territori. Tanmateix, un cop l’any se les convoca a totes per tal d’apuntalar sinergies i crear xarxa.

Xarxanet Escola de Pastors de Catalunya

(Foto: Escola de Pastors de Catalunya)

Aquest espai pretén connectar professionals de la ramaderia (pastors de muntanya, ramaders, vaquers…) que busquen o ofereixen feina mitjançant la publicació d’anuncis gratuïts.

Les quatre entitats que formem part de la Xarxa Pyrpastum treballem principalment a l’Ariège i la demarcació veguerial de l'Alt Pirineu i Aran. Per això, la major part d’ofertes de feines que apareixen en aquesta plataforma són d’aquest àmbit geogràfic.

L'Escola de Pastors, un projecte formatiu

L’Escola de Pastors de Catalunya és un projecte formatiu que proposa un nou model de pagesia. Aquesta està produint i produirà canvis molt importants en el desenvolupament rural del nostre país. A través de la incorporació de noves generacions, molts cops alienes a una tradició familiar, es demostra que el sector primari, per si mateix, és un sector viable econòmicament. Amb una aposta per una producció a petita escala de base familiar i/o cooperativa; sostenible amb l’entorn i amb el sector.