05.10.2022 |
Viure als Pirineus

ESQUÍ DE FONS

L'equip català d'esquí de fons escalfa motors amb el rollerksi a Bessans

Actualment, els fondistes es troben a Bessans (França), on comparteixen entrenaments amb un equip italià.
rollerski 3
Els fondistes catalans es troben entrenant a Bessans /FCEH
L'equip català d'esquí de fons escalfa motors amb el rollerksi a Bessans

La pretemporada de l'equip de tecnificació d'esquí de fons de la FCEH avança a bon ritme, amb cares noves i fort protagonisme del rollerski. Actualment, els fondistes es troben a Bessans (França), on comparteixen entrenaments amb un equip italià.

Després d’un breu període de desconnexió física i mental, l’equip català d’esquí de fons s’ha posat novament en marxa per preparar la temporada 2021-2022 amb les màximes garanties. De fet, l’equip que dirigeixen els tècnics Manu Rullan i Olga Grau ja fa setmanes que rutlla, amb algunes estades realitzades els mesos de maig i juny a la Seu d’Urgell i Font-Romeu. 

En el moment d’escriure aquestes línies, el jove equip de fondistes es troba concentrat a Bessans, al departament francès de La Savoia. Una localització de muntanya, marcada per l’alçada, que, entre altres avantatges, ofereix un circuit de rollerski ideal per a entrenar-hi.

rollerski 2

El rollerski pren el control

“Fins ara, l’objectiu ha estat anar progressant i millorant les capacitats físiques, tant generals com específiques, de tots els nostres esportistes”, explica Olga Grau. “A Bessans tenim la sort de poder entrenar en una pista de rollerski, i a més estem compartint entrenaments amb un equip italià d’esquí de fons i biatló, amb edats i nivells similars als nostres. Amb això millorem conjuntament i podem compartir coneixements”, afegeix.

Des de fa diverses temporades, el rollerski està molt present en la pretemporada de l’equip, ja que permet mantenir les sensacions de lliscament tot l’any, així com tots els conceptes tècnics aplicats a la tècnica d’esquí de fons. “Es tracta d’un esport que implica molts grups musculars, on es treballa des del tronc abdominal i extremitats superiors fins a la musculatura estabilitzadora del maluc i del turmell. I es treballa la coordinació i la propiocepció”, exposa Manu Rullan.

rollerski 1

Les pròximes setmanes, l’equip continuarà realitzant un volum i càrrega d’hores elevat, per després abaixar una mica el pistó. De fet, també seran les setmanes on els esportistes disposaran de més temps lliure per fer vida social, abans de tornar a la càrrega i encarar l’inici de la temporada.

Tot i que encara falten per confirmar alguns noms, l’equip català d’esquí de fons per a la temporada 2021-2022 ja es caracteritza per la seva joventut, empenta i ganes de treballar.

L'equip català d'esquí de fons escalfa motors amb el rollerksi a Bessans
Comentarios