EMPRESA

L'empresa pallaresa RocRoi, distingida en la 37a edició dels Premis Pimes de PIMEC

L’empresa d’esports d’aventura és premiada com a Mipime més competitiva en la categoria de mitjana empresa.
RocRoi premi PIMEC
photo_camera Els germans Rabaneda, de RocRoi, amb el president Aragonès i el president de PIMEC, Antoni Cañete / @PIMEC

L'empresa pirinenca RocRoi ha estat distingida durant la gala de la 37a edició dels Premis Pimes, celebrada aquest dimarts al Palau Sant Jordi de Barcelona i en la qual també s’ha commemorat el 50è aniversari de PIMEC.

La patronal ha reconegut RocRoi, de Llavorsí, amb el Premi a la Mipime més competitiva en la categoria de mitjana empresa. L’empresa està centrada en els esports d’aventura i en els darrers anys ha experimentat un creixement significatiu, ja que ha assolit una facturació online de més d’un milió d’euros l’any 2023, posicionant-se en la principal operadora digital d’Espanya en el seu sector.

PIMEC distingeix RocRoi pel seu creixement exponencial, oferint 5.000 activitats d’aventura entre les quals destaquen excursions en caiac a la Patagònia o a Groenlàndia. Els germans empresaris Carlos i Lluís Rabaneda han recollit el guardó durant l’acte.

RocRoi premi PIMEC 2
Foto de família d'autoritats i premiats a la 37a edició dels Premis Pimes / @PIMEC

Aragonès insisteix en la "necessitat" d'un "concert català"

Al sopar organitzat per Pimec, al Palau Sant Jordi de Barcelona, hi ha assistit el president de la Generalitat en funcions, Pere Aragonès; el president del Parlament, Josep Rull; el ministre d'Indústria, Jordi Hereu; l'alcalde de Barcelona; el cap de l'oposició, Salvador Illa, i els expresidents Jordi Pujol i José Montilla, entre altres autoritats. També hi havia d'assistir el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que finalment ha excusat la seva absència per motius personals d'última hora.

Durant el seu parlament, el president de la Generalitat en funcions, Pere Aragonès, ha defensat que Catalunya "necessita la clau i la caixa" en matèria de finançament i que això passa per "avançar cap a un concert català". Així ho ha assegurat aquest dimarts durant la seva intervenció al lliurament dels premis anuals de Pimec. "Que Catalunya recapti i liquidi tots els impostos i acordi una aportació a la solidaritat. És viable, és possible, és just, és solidari i és imprescindible per a la societat catalana", ha sostingut el dirigent republicà dirigint-se als petits i mitjans empresaris. També el president de la patronal, Antoni Cañete, s'ha sumat a la defensa d'un nou sistema de finançament "just", que sigui "tractor i no extractor" per a l'economia catalana.