ENGINYERIA

Aurobotics realitza amb èxit el primer simulacre de localització nocturn amb dron de càmera tèrmica

En només 45 minuts, el dron ha inspeccionat una àrea de 500.000 metres quadrats de bosc amb una visibilitat molt limitada a causa de la foscor.
TROBADA
photo_camera Trobada del grup d'excursionistes / aurobotics.cat

L'empresa Aurobotics, especialitzada en el desenvolupament de solucions tecnològiques innovadores, ha dut a terme amb èxit el primer simulacre de localització d'un grup d'excursionistes perdut en una zona boscosa i sense visibilitat per la nit, utilitzant un dron de càmera tèrmica. L'activitat s'ha realitzat en col·laboració amb l'Associació Marxa Nòrdica Cadí-Pirineus.

El simulacre s'ha desenvolupat en una zona muntanyosa dels Pirineus, on un grup d'excursionistes s'havia perdut. Aurobotics ha utilitzat un dron equipat amb una càmera tèrmica per dur a terme la recerca dels excursionistes. En només 45 minuts, el dron ha inspeccionat una àrea de 500.000 metres quadrats de bosc amb una visibilitat molt limitada a causa de la foscor.

SEGUIMENT
Seguiment del grup d'excursionistes / aurobotics.cat

El dron ha utilitzat la seva càmera tèrmica per detectar el calor corporal dels excursionistes perduts, cosa que ha permès la seva ràpida localització i registre de les coordenades GPS, que en una emergència real serien trameses als equips de salvament. La solució tecnològica desenvolupada per Aurobotics ha permès reduir considerablement el temps de recerca i rescat en comparació amb els mètodes tradicionals.

Aquest èxit en el simulacre de localització d'excursionistes perduts és un exemple del potencial de les solucions tecnològiques per a la millora de la seguretat en zones muntanyoses i en situacions d'emergència. Aurobotics continua treballant en el desenvolupament de solucions innovadores que millorin l'eficiència i la seguretat en diferents àmbits