EQUIPAMENTS

L'edifici de l'INEFC-Pirineus es començarà a construir a partir de l'estiu de l'any que ve

La Diputació de Lleida aportarà 4 milions d'euros a l'equipament, amb una partida que s'inclourà al pressupost de 2024
INEFC Pirineus Barrera amb Talarn 1
photo_camera INEFC Pirineus Barrera amb Talarn 1

Les obres per construir l'edifici que ha d'acollir els estudis universitaris de l'INEFC-Pirineus podrien començar l'estiu de l'any que ve. Així ho ha dit aquest dimarts l'alcalde de la Seu d'Urgell, Joan Barrera, en el marc d'una reunió amb el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, que ha refermat el compromís de la institució d'aportar 4 milions d'euros al nou equipament. Així, es preveu que el projecte executiu estigui enllestit en uns tres mesos per, posteriorment, poder treure a licitació aquests treballs. Des de l'ens provincial preveuen incloure una partida en els pressupostos de 2024, que variarà en funció dels terminis d'execució de l'actuació però que probablement s'acabarà planificant amb caràcter plurianual.

A banda dels estudis d'INEFC-Pirineus, que des de fa tres cursos estan implantats a la Seu d'Urgell en unes instal·lacions de caire provisional, a la reunió també s'ha parlat de les inversions que farà la Diputació de Lleida per poder tirar endavant els mundials de piragüisme de l'any 2027, que es s'organitzaran conjuntament amb la localitat de Sort.

Barrera ha aprofitat la trobada per posar sobre la taula el projecte de nova residència per a la gent gran, prevista a la zona de l'Horta del Valira i que preveu comptar amb 90 places i unes altres 40 de centre de dia. En aquest sentit, ha demanat ajuda econòmica a la Diputació de Lleida per poder tirar endavant les obres d'aquest equipament.

Aquesta ha estat la primera visita de Talarn a l'Alt Pirineu en l'actual mandat. Després de la reunió duta a terme a la Seu d'Urgell, el president de la Diputació s'ha desplaçat al nucli de Bescaran, a les Valls de Valira (Alt Urgell), on ha visitat el molí de la localitat, l'església de Sant Martí i un colomer medieval.