JOCS OLÍMPICS D'HIVERN 2030

Laura Vilagrà recorda que Catalunya ja tenia la seva proposta de candidatura olímpica pròpia

La consellera assistirà a la reunió del COE malgrat que Lambán hagi anunciat que no hi anirà
Laura Vilagrà La Molina
photo_camera Vilagrà recorda que Catalunya ja tenia la seva proposta de candidatura pròpia/ Laura Busquets

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha recordat aquest dijous des de La Molina-Masella que, en cas que Aragó s’acabi despenjant de la candidatura conjunta per celebrar els Jocs d’hivern l’any 2030, “Catalunya ja té estudis fets” per tirar endavant en solitari. Vilagrà ha anunciat que aquests documents es faran públics “en breu” i es podrà veure on es preveia ubicar les diferents disciplines. Demà divendres hi ha prevista a Madrid, a la seu del Comitè Olímpic Espanyol, la reunió per donar el vistiplau dels dos territoris al projecte de candidatura compartida. Vilagrà ha assegurat que assistirà a la reunió convocada pel COE malgrat que el president del Govern d’Aragó, Javier Lambán, ja hagi anunciat que no hi anirà.

La consellera Laura Vilagrà creu que Catalunya pot tirar endavant la candidatura olímpica ella sola si, finalment, Aragó es fa enrere. De fet, Vilagrà ha recordat que aquesta ja era la primera opció dels catalans i es van fer estudis previs al respecte. Aquests documents, que desgranen les diferents disciplines i els llocs on els tècnics preveien situar les diferents proves, veuran la llum properament, ha dit la consellera.

95a585d7-ac6d-4813-bf54-8279e1259d9c (1)
La consellera Vilagrà a l'estació de muntanya de La Molina / Laura Busquets

De la seva banda, el president d’Aragó, Javier Lambán, ha comunicat formalment aquest dijous per carta al president del COE, Alejandro Blanco, la seva intenció de no assistir a la firma de l’acord per a la proposta tècnica de la candidatura que hi havia prevista per demà a Madrid. Lambán no està d’acord amb el repartiment de les ubicacions on es durien a terme les proves i defensa que les d’esquí alpí, snowboard i esquí acrobàtic s’haurien de fer a les estacions d’esquí d’Aragó.

En declaracions als mitjans, Vilagrà ha dit que pensava assistir a la reunió convocada pel COE, mentre l’òrgan esportiu mantingués la trobada. “Comptem ser-hi. Nosaltres ens mantenim aquí”, ha dit la consellera.

Precisament, la consellera Vilagrà ha visitat l’espai de La Molina que hauria d’acollir la prova d’esquí alpí, l’anomenada pista Barcelona. “Hem de fer una candidatura amb el màxim de possibilitats de guanyar i La Molina és el lloc més competitiu per l’esquí alpí”, ha defensat la consellera. “Creiem que la candidatura que hi ha ara mateix sobre la taula a nivell tècnic és la més competitiva”, ha afegit. Vilagrà ha dit que la candidatura no es pot basar en criteris polítics: “Són els millors llocs i ho defensem amb tota la convicció”.

Vilagrà ha afegit que no creu que les discrepàncies amb Aragó puguin fer perillar l’elecció de l’emplaçament. “Les instal·lacions no només les hem visitat nosaltres, sinó que també han estat validades i corroborades com les millors pistes per fer esquí alpí per membre del COI”, ha destacat.

Pel que fa a la polèmica generada al voltant de la participació de les comarques del Ripollès, Solsonès i Berguedà a la consulta sobre els Jocs prevista per aquest estiu, la consellera ha assegurat que “en els propers dies” es farà pública la decisió.