LABORAL

L'Ateneu Cooperatiu de l'Alt Pirineu i Aran rebrà 720.000 euros pels pròxims tres anys

Aquest organisme ha atès a 5.068 persones i ha ajudat a inserir-ne 116
20200627 Ateneu cooperatiu-treball conjunt
photo_camera Reunió de tècniques de l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran/CCPJ

El Departament d'Empresa i Treball ha subvencionat amb 720.000 euros, per a tres anys, el projecte de l'Ateneu Cooperatiu de l'Alt Pirineu i Aran. Aquesta subvenció suposa la consolidació del projecte de promoció, difusió i foment de l'economia social i cooperativa que es va engegar a finals del 2016, liderat pel Consell Comarcal del Pallars Jussà i integrat per la resta de consells comarcals de l'Alt Pirineu i Aran. El president del Consell Comarcal del Jussà, Josep Maria Mullol, ha destacat que en aquests cinc anys l'Ateneu Cooperatiu de l'Alt Pirineu i Aran, ha atès a 5.068 persones i ha ajudat a inserir a 116 persones en entitats d'economia social. A més, ha acompanyat 194 persones i ha ajudat a constituir 17 cooperatives.

En les dues últimes convocatòries, s'han anat incorporant al projecte entitats de l'economia social, passant aquesta convocatòria a estar constituït per 12 entitats, els sis consells comarcals i sis cooperatives.

La creació de llocs de treball i la creació d'empreses és una prioritat i una aposta estratègica per ampliar i fer créixer l'activitat econòmica a les sis comarques que conformen l'Ateneu de l'Alt Pirineu i Aran.

Les actuacions que es duran a terme dins d'aquest projecte per als pròxims tres anys de funcionament, tenen una doble finalitat i una mateixa mirada estratègica. Per una banda, aconseguir la creació, consolidació i el creixement de cooperatives, d'empreses socials i solidàries, així com dels ecosistemes cooperatius local. De l'altra, generar ocupació sostinguda i de qualitat.

El projecte Ateneu Cooperatiu de l'Alt Pirineu i Aran forma part d'una Xarxa de 14 Ateneus d'arreu de Catalunya.