MÚSICA

L'Associació Orquestra Cadí organitza tres concerts solidaris a favor d'Ucraïna i una conferència

Els concerts tindran lloc a la Seu d'Urgell, Guissona i Solsona i la conferència sobre la història de la música anirà a càrrec de Lluís Obiols Perearnau
Roda premsa Ucraïna 2022
photo_camera Joan Cerqueda i Hermes Garcia han presentat els actes commemoratius

L'Associació Orquestra Cadí commemorarà el seu XXè aniversari amb tres concerts a la Seu d'Urgell, Guissona i Solsona, i una conferència sobre la música a l'Alt Urgell. Amb motiu de la guerra a Ucraïna, les actuacions serviran per recaptar fons i material de primera necessitat per al poble ucraïnès.

Els primers concerts seran el 9 d'abril a dos quarts d'una del migdia a l'Església de Santa Maria de Guissona i, el mateix dia, a les vuit del vespre, a la Sala de Sant Domènec de la Seu d'Urgell. La tercera actuació tindrà lloc el 22 de maig a Solsona.

cartell orquestra cadi pro ucraina 9 abril 2022

Les entrades per al concert a la capital alturgellenca es podran adquirir mitjançant la plataforma codetickets.com, escanejant el QR del cartell o a través de l'agenda cultural de la web de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell. A més de les entrades, i per aconseguir facilitar les donacions, també s'ha habilitat una Fila 0. Per la seva banda, el concert de Guissona serà d'entrada lliure però els assistents podran fer l'aportació que creguin oportuna.

Els concerts els organitza l'Associació Orquestra Cadí amb el patrocini de la Cooperativa Cadí i Fornesa Agència de Duanes. També hi col·laboren els ajuntaments de la Seu d'Urgell, Guissona i Solsona; l'Hotel Nice i, especialment, els solistes Andriy Viytovich (violista ucraïnès de la Royal Opera House Covent Garden de Londres i professor al Royal College of Music de Londres), Alberto Reguera (violinista, professor al Conservatori Municipal de Música de Barcelona i membre del Trio Carles Cases) i Sveta Trushka (celista russa professora de l'Acadèmia Internacional de Música de Barcelona i també membre del Trio Carles Cases).

2021 Nadal aoc
2021 Nadal aoc

Repertori

L'Orquestra de Cambra Cadí, amb 20 anys "d'història i il·lusions", la dirigeix el mestre ucraïnès Yevhen Sokhatskyy i té de concertino la seva esposa, la violinista Zoryana Sokhatska. Ambdós són professors al Conservatori de Música dels Pirineus.

Pel que fa al repertori, inclourà obres com Serenade op.20, d'Edward Elgar; Fantasia Escenes de Ballet op. 100, de Charles de Beriot; el Triple concert per a violí, viola i celo de Julius Röntgen; la melodia The High Pass, de Myroslav Skoryk; la Sonata per a violí en Do major, de Maxim Berezovsky, dues peces de Johan Svendsen i una d'Ástor Piazzolla.

Conferència

Una altra de les activitats per celebrar el 10è aniversari de l'Associació Orquestra Cadí serà una xerrada sobre la història de la música a l'Alt Urgell, amb la participació de l'historiador i arxiver Lluís Obiols Perearnau. La conferència es farà el 25 de maig.

comentaris