L'AMPA de l'escola Rosa Campà de Montferrer demana que Ensenyament els informi sobre l'expedient a la direcció

Una cinquantena d'alumnes no han anat a escola amb motiu de protesta

En primer pla de la imatge es poden veure uns nens jugant, al fons uns pares i altres nens. Imatge del 30 de maig de 2017. (horitzontal)
photo_camera En primer pla de la imatge es poden veure uns nens jugant, al fons uns pares i altres nens.

L'Associació de Mares i Pares d'Alumnes de l'escola Rosa Campà de Montferrer (Alt Urgell) han organitzat una jornada de protesta "lúdico-reivindicativa" per tal de demanar al Departament d'Ensenyament a què els informi sobre l'expedient que s'ha obert a la direcció de l'escola. Una de les mares que participa de la protesta, Elisabeth Fabra, ha assenyalat que "amb aquesta jornada volem demanar una explicació clara i per escrit del què ha ocorregut a l'escola, ja que suposadament han estat fets prou greus per a fer cessar una directora i part de l'equip docent". Una cinquantena d'alumnes han participat de la jornada que s'ha celebrat a la sala d'actes de l'ajuntament de Montferrer i que ha estat organitzada pels pares i mares d'alumnes. Els pares han explicat que d'ençà que es va fer la inspecció a l'escola la situació cada cop "és més tensa" tant entre els mestres com entre les famílies, a més, "la desinformació i el silenci" del departament "només ha afavorit a l'agreujament del conflicte".

Segons han explicat els pares, el conflicte a l'escola neix de la denúncia de dos o tres mestres que "no se senten a gust" amb el projecte educatiu o que "tenen algun tipus de queixa laboral" i que ho van denunciar al departament. Arran d'aquesta denuncia, el passat mes d'abril es va fer una inspecció a l'escola durant la qual, segons l'AMPA, "la mateixa inspectora va amenaçar a la directora que si no dimitia li obririen un expedient sancionador".

Fabra ha manifestat que "l'única voluntat dels pares és que l'escola segueixi amb la línia pedagògica encetada fa dos anys i que va aprovar el departament d'Ensenyament". En aquest sentit ha afegit que "estem molt contents amb l'escola, volem que es mantingui l'equip directiu d'acord a aquesta línia i tots els professors que no se sentin còmodes amb aquesta línia d'actuació doncs que marxin".

En relació a les possibles tensions entre l'equip de mestres, Fabra, diu que és "desconegut" pels pares, però que "és normal que existeixi, però que s'ha de solucionar de forma interna". Així, assegura que "els pares no tenim res a dir amb les relacions personals entre el professorat, però arran de la inspecció del departament el que ha fet és crear una mica més de tensió i que molts mestres estiguin de baixa".

Així els pares el que volen són "respostes immediates" i que el departament d'Ensenyament vetlli per una resolució del conflicte intern que viu l'escola. Actualment l'escola Rosa Campà té una vuitantena d'alumnes i des de l'any passat està incorporada al programa Escola Nova 21.

Des del departament d'Ensenyament s'assegura que "vam conèixer presumptes irregularitats que ens va facilitar algun docent" i que ara "s'estan estudiant i analitzant la situació per veure si són certes". En aquest sentit, fonts d'Ensenyament, han apuntat que "un cop es tinguin les conclusions es decidirà que es fa, però que en cap cas es preveu tancar el projecte educatiu, per tant, tranquil·litat a les famílies".

Aquest dimarts mateix, mentre es celebrava la jornada reivindicativa, una parella d'inspectors dels serveis territorials d'Ensenyament s'han reunit amb la directora del centre, i han assegurat que preveien escoltar a la resta de mestres i als pares i mares d'alumnes.

comentaris