06.07.2022 |
Viure als Pirineus

DADES ACTUALITZADES COVID19 (20 ABRIL)

A l'Alt Pirineu i Aran, cinc nous casos positius i quaranta altes més que ahir

Des de l'inici de la pandèmia, a la Regió Sanitària de l'Alt Pirineu i Aran el nombre de morts ascendeix a 30, el de positius a 295, el de sospitosos a 600 i les altes hospitalàries sumen 135
Hospital de Cerdanya 5
Professional sanitaris de l'Hospital de Cerdanya/HdC
A l'Alt Pirineu i Aran, cinc nous casos positius i quaranta altes més que ahir

El Departament de Salut ha informat, aquest dilluns dia 20 d'abril, que a la Regió Sanitària de l'Alt Pirineu i l'Aran, hi ha 295 casos positius registrats, cinc més que ahir, i 600 casos sospitosos. També s'han comptabilitzat 30 morts des de l'inici de la pandèmia, 19 en hospitals i quatre en residències geriàtriques. A les residències de gent gran s'han registrat 69 positius i 52 sospitosos. Les altes hospitalàries han estat 135, 40 més que ahir diumenge.

En els seus darrers comunicats, el Departament de Salut ja no actualitza el nombre d'ingressats als centres hospitalaris de l'Alt Pirineu i Aran.

A la Seu d'Urgell

Per la seva banda, l'alcalde de la Seu d'Urgell i president de la Fundació Sant Hospital, Jordi Fàbrega, ha informat a través de les xarxes socials que "a la Seu ara mateix tenim 4 pacients ingressats a l’hospital COVID19+ i 2 pendents de resultat. Avui s’ha donat una nova alta. No hem de lamentar cap mort ni s’ha fet cap trasllat". Fàbrega ha afegit que "la bona notícia és que avui la nostra veïna que vam derivar a la UCI de l’Hospital de Meritxell ha estat extubada". L'alcalde, que ha agraït a les autoritats sanitàries andorranes la seva solidaritat, també ha informat que a tot el territori del CAP de la Seu d'Urgell "ara mateix estan aïllades 200 persones, de les quals 38 són casos confirmats, 84 sospites i 78 contactes sense símptomes i ja s'han donat d'alta 89 persones. Acumulats s’han aïllat al domicili 43 casos confirmats positius, 117 sospites i 129 contactes".

A Catalunya

El Departament de Salut informa que a Catalunya fins ara hi ha hagut un total de 43.695 casos positius de coronavirus SARS-CoV-2 a Catalunya. Es tracta de casos positius confirmats per una prova diagnòstica (test ràpid o PCR).

D’altra banda, hi ha un total de 72.984 casos possibles d’infecció de coronavirus. Són persones que presenten símptomes i que un professional facultatiu classifica com a possible cas.

Del total de casos acumulats, fins ara han mort a un centre hospitalaripositiu de la Covid-19 o bé com a sospitós, un total de 4.904 persones.

Des de l'inici de l'epidèmia fins ara, un total de 3.216 persones han estat ingressades de gravetat; actualment són 1.091.

A més, del nombre total de positius arreu del país, 6.953 són professionals sanitaris, mentre que 5.868 professionals de residències estan aïllats per sospita o confirmació.

Des de l'inici de la pandèmia de coronavirus a Catalunya, s’han comptabilitzat fins avui un total de 22.417 altes hospitalàries de persones diagnosticades amb la Covid-19.

Pel que fa a les residències de gent gran, un total de 7.825 persones han estat confirmades com a positius de coronavirus i 12.519 són casos sospitosos.

Informació declarada per les funeràries

Tal com es va ordenar des del Departament de Salut, les funeràries declaren diàriament els casos de coronavirus difunts. Un total de 8.441 persones fins a dia d’avui amb la Covid-19 o com a sospitosos. D’aquestes, 2.328 han mort a una residència, 95 a un centre sociosanitari i 522 al domicili. Els casos restants són morts a hospitals o casos no classificables per manca d’informació.

A l'Alt Pirineu i Aran, cinc nous casos positius i quaranta altes més que ahir
Comentarios