27.09.2022 |
Viure als Pirineus

TURISME DE MUNTANYA

L'Alt Pirineu frega la plena ocupació a càmpings, hotels i allotjaments rurals pel pont del 15 d'agost

Les zones més demanades són les comarques del Pallars Sobirà, Val d'Aran, Alta Ribagorça i la Cerdanya on els visitants busquen activitats de turisme familiar, senderisme i esports d'aventura
sdr
El Parc Olímpic del Segre de la Seu d'Urgell manté una alta activitat aquest agost
L'Alt Pirineu frega la plena ocupació a càmpings, hotels i allotjaments rurals pel pont del 15 d'agost

Hotels, càmpings i cases de turisme rural del Pirineu penjaran el cartell de complert aquest pont del 15 d'agost. En concret, la plena ocupació serà a partir del dijous, malgrat que durant tot el mes la mitjana se situarà entre el 70% i el 80%. Els càmpings de la demarcació de l'Alt Pirineu i Aran arribaran al 100% d'ocupació. Pel que fa a les zones més demanades són les comarques del Pallars Sobirà, Val d'Aran, Cerdanya i Alta Ribagorça on els visitants busquen activitats de turisme familiar, senderisme i esports d'aventura.

Així mateix, el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici és un dels principals atractius del Pirineu. Marta Cortina, presidenta de la Federació de Càmpings de la demarcació, ha explicat que la mitjana d'estada dels clients als càmpings és de 5,3 dies. Cortina ha dit que és una molt bona xifra i ha recordat que la veïna Osca se situa als 3,8.

Imatge d'una foto d'arxiu de visitants d'excursió pel Parc Natural de l'Alt Pirineu. (horitzontal)

(Foto:PNAP)

Els càmpings l'any 2018 van registrar 258.300 pernoctacions, xifra que esperen superar aquesta campanya, segons Cortina.

Pel que fa als hotels, aquest mes d'agost s'han recuperat d'un mes de juliol més fluix que temporades anteriors, i els registres estan al 85% d'ocupació. Els quatre dies de pont la majoria penjaran el cartell de complet. Per la seva part, les valls d'Àneu ja s'han recuperat del descens en el nombre de reserves després de la cancel·lació del festival Doctor Music. El Festival Esbaiola't ha estat l'esdeveniment que els ha fet repuntar pel que fa a pernoctacions.

La Cerdanya frega la plena ocupació

La Cerdanya viu en aquest tram central del mes d'agost un dels períodes turístics més intensos, amb una població resident i passavolant a tocar de les 100.000 persones i les empreses hoteleres i turístiques treballant a ple rendiment.

L'Alt Pirineu frega la plena ocupació a càmpings, hotels i allotjaments rurals pel pont del 15 d'agost
Comentarios