ELECCIONS AL PARLAMENT 12M

L'alcaldessa d'Isona i Conca Dellà, Jeannine Abella, serà la cap de llista de Junts al Parlament per Lleida

Els caps de llista de Junts a les quatre circumscripcions han estat ratificats després que no s'hagi presentat cap persona més
Jeannine Abella
photo_camera L'alcaldessa d'Isona i Conca Dellà, Jeannine Abella, serà la cap de llista de Junts al Parlament per Lleida / JUNTS

L'alcaldessa d'Isona i Conca Dellà, Jeannine Abella, serà la cap de llista de Junts al Parlament de Catalunya per la circumscripció electoral de Lleida. Jeannine Abella és també diputada al Parlament de Catalunya.

Jeannine Abella és jurista de formació, graduada en dret per la Universitat de Lleida, amb un màster d’advocacia a la mateixa institució. La seva dedicació al servei públic l’ha portat a exercir com a diputada al Parlament de Catalunya i, des del maig de 2023, com a alcaldessa d’Isona i Conca Dellà.

Amb una trajectòria que combina la pràctica jurídica amb l’activisme polític, Abella és una veu compromesa amb el desenvolupament equilibrat de Catalunya des del punt de vista territorial. Des del seu propi poble al Pallars Jussà, ha treballat incansablement per garantir oportunitats per als joves i promoure l’equilibri territorial.

Jeannine Abella parlament
Jeannine Abella intervenint en un plenari del Parlament de Catalunya / Junts

La seva passió per la política es tradueix en una llarga experiència de servei públic, començant com a militant de la Joventut Nacionalista de Catalunya i continuant com a regidora i, ara, com a alcaldessa del seu municipi. A més a més, la seva vinculació amb el sector agrícola i ramader fa que conegui de primera mà les necessitats i reptes del món rural. Jeannine Abella, a més de la seva dedicació a la política, també demostra un interès actiu en l’esport, i participa tant com a espectadora com en activitats com la gimnàstica rítmica i la natació.

Candidats ratificats

Salvador Vergés per Girona, Mònica Sales per Tarragona i Jeannine Abella per Lleida seran els caps de llista de Junts per Catalunya pel 12-M. Els candidats han estat ratificats per la sindicatura electoral del partit després que hagin estat els únics en presentar-se. Dijous a la mitjanit finalitzava el termini de presentació de caps de llista de les quatre circumscripcions a les eleccions del Parlament del proper 12 de maig. Carles Puigdemont encapçalarà la llista per Barcelona tal com va confirmar en un acte ahir des d'Elna. Puigdemont va insistir en "fer possible la restitució de la presidència il·legalment destituïda" i va reclamar que la candidatura del 12 maig vagi "més enllà" de les sigles de Junts.