L'aeroport de la Seu es consolida en l'oferta de vols comercials regionals, corporatius i de treballs aeris

L'empresa xilena de treballs aeris Air Lama hi ha establert recentment una nova base d'operacions
Vol la Seu Madrid
photo_camera Vol a Madrid des de l'Aeroport de la Seu d'Urgell /govern.ad

L'aeroport d'Andorra-La Seu es consolida com a aeroport de vols comercials regionals, corporatius i de treballs aeris. En aquest àmbit, l'empresa xilena de treballs aeris Air Lama hi ha establert recentment una nova base d'operacions, sumant-se a la presència ja existent de treballs aeris que hi ha a l'aeroport. L'any 2023, aquesta tipologia d'operacions que donen serveis directes al territori van suposar 2.421 moviments.

L'aeroport és també la base de Grup d'Actuacions Especials dels Bombers de la Generalitat (GRAE) -  que previsiblement s'ampliarà durant el 2024 -, que van efectuar 517 operacions des de l'aeroport el 2023, i d'activitats contra incendis i de fumigació, amb 152 operacions.

Aeroport de la Seu arxiu
Aeroport d'Andorra-La Seu / ACN

A més, ha estat l'any de consolidació de la ruta Madrid tot i que amb un nombre de passatgers lleugerament inferior, principalment explicat per la climatologia i per problemes tècnics amb les aeronaus d'Air Nostrum, que van obligar a cancel·lar o desviar un percentatge de vols inusual. Pel 2024 s'espera el creixement de passatgers que aportarà el nou vol regular estacional entre l'aeroport i Palma inaugurat el passat 5 de gener,  i que permet connectar també amb Maó i Eivissa.

Aeroports de Catalunya

Les tres infraestructures que gestiona Aeroports de Catalunya, que són els aeroports de Lleida-Alguaire, Andorra – La Seu d'Urgell i l'aeròdrom de la Cerdanya, tanquen el 2023 amb 34 empreses instal·lades i una xifra rècord de 409 llocs de treball directes. Són 5 noves empreses i un augment del 12% en ocupació respecte al 2022. 

Pel que fa a operacions anuals als aeroports, el 2023 va tancar amb un total acumulat de més de 17.400 operacions, per 4.653 operacions a Andorra-La Seu. En el cas de l'aeròdrom de la Cerdanya, el nombre d'operacions va situar-se en 9.460, xifra similar a la de 2022.