24.05.2022 |
Viure als Pirineus

SALUT

L’Hospital de la Seu aïlla un pacient per un possible cas de coronavirus

A Oliana, una mestra d'una llar d'infants municipal ha estat confinada a casa seva com a mesura preventiva
Hospital de la Seu 2
Sant Hospital de la Seu d'Urgell/Ràdio Seu
L’Hospital de la Seu aïlla un pacient per un possible cas de coronavirus

El Sant Hospital de la Seu d'Urgell ha informat aquest dimecres que ha activat l’aillament d'un pacient per un possible cas d'infecció per coronavirus. Segons la direcció de la Fundació Sant Hospital, es tracta d'un home d’uns 70 anys que, segons ha detallat el centre mèdic urgellenc, compleix criteris epidemiològics d’afectació per COVID-19. De moment, l'usuari romandrà aïllat fins que l'hospital disposi dels resultats definitius, tenint en compte que, per la seva edat, entre en el grup de persones amb més risc de patir afectacions greus per la infecció.

89769133_10222562928328432_3311779750720045056_n

Mesura de precaució a Oliana

A Oliana, una mestra d'una llar d'infants municipal ha estat confinada a casa seva com a mesura estrictament preventiva. La mesura, segons ha informat l’ajuntament, s'ha adoptat de comú acord amb la professional, que la setmana passada havia viatjat a Roma. Tot i això, des del consistori han subratllat que la dona no presenta de moment cap dels símptomes associats al COVID-19, i que per tant pot ser que en realitat no tingui cap afectació.

Servei Andorrà d'Atenció Sanitària (SAAS)

El Servei Andorrà d'Atenció Sanitària (SAAS) ha comunicat aquest dimecres, a través del seu compte de Twitter, que s'ha activat la 1a fase d'aïllament a dues persones: una senyora de 87 anys i un home resident de 37 que havia viatjat al nord d'Itàlia. Amb aquestes dues noves sospites ja són tres els pacients que estan a l'hospital a l'espera dels resultats del Covid-19, després que aquest matí una dona de 54 anys també quedés ingressada "per criteris clínics". Els dos homes de 47 i 19 anys que es trobaven controlats a l'hospital seran donats d'alta properament, ja que els resultats de les proves ha donat negatiu.

Mesures preventives

Seguint les recomanacions emeses per la Generalitat de Catalunya per contribuir a la contenció del coronavirus i donat que ja s’ha declarat la fase d’alerta, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell informa de les mesures preventives que s’han pres al municipi per un període de 15 dies, que podrà ser modificat i ampliat.

Les mesures són les següents:

A partir de d'aquest dijous 12 de març quedaran tancats al públic l’Esplai de la Gent Gran del centre cívic El Passeig i l’Esplai de ‘la Caixa’.

Se suspenen totes les activitats intergeneracionals, és a dir, activitats on es relacionen infants i adolescents amb persones grans.

Suspès el Sopar de la Fam que s’havia de celebrar avui dimecres, a les nou de la nit, al centre cívic El Passeig.

Anul·lades totes les activitats que es porten a terme al centre cívic L’Escorxador per les diferents associacions i entitats.  

Es manté l’activitat escolar lectiva (incloent les escoles municipals de música, art i dansa i la Biblioteca), però es suspenen totes les activitats en què estava previst que hi participessin alumnes de diferents centres escolars.

Totes les competicions esportives, de totes les categories, se celebraran a porta tancada. Si hi ha menors d’edat podran estar acompanyats. Es mantenen els entrenaments dels clubs esportius.  

Queden ajornades totes les activitats culturals excepte l’exposició ‘De la fusta a la forma. Dos torners cara a cara’.

Donat que s’ha suspès l’assemblea de Rotary Club, s’està valorant celebrar el concert de The Sey Sisters a la sala Sant Domènec, amb un màxim d’un terç del seu aforament.

Recomanacions a la ciutadania

Tot donant un missatge de tranquil·litat als urgellencs i urgellenques, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell fa un seguit de recomanacions de prevenció i apel·la a la responsabilitat col·lectiva.

És essencial reforçar les mesures habituals d’higiene, rentar-se freqüentment les mans amb sabó o bé desinfectar-les amb solucions hidroalcohòliques, especialment després del contacte directe amb persones. 

Cal tapar-se la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar i rentar-se les mans de seguida. 

Es recomana evitar el contacte estret i mantenir distanciació social amb persones que mostrin signes d’afecció respiratòria, com ara tos o esternuts.

No es recomana l’ús de mascareta a ningú que no el tinguin prescrit.

Tothom que presenti símptomes compatibles (febre, dificultat en respirar o tos, o aquells que determinin les autoritats sanitàries) amb la infecció pel coronavirus SARS-CoV-2 han de trucar al 061 i seguir les indicacions de l’autoritat sanitària.

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell segueix en contacte permanent amb el Govern i amb els diferents departaments de la Generalitat per fer el seguiment constant dels esdeveniments. S’informarà conseqüentment de qualsevol canvi significatiu i alhora es recomana seguir les informacions i recomanacions que es vagin donant des dels canals oficials.  

L’Hospital de la Seu aïlla un pacient per un possible cas de coronavirus
Comentarios