COOPERATIVISME

L’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran treballa en l’assessorament als emprenedors

quests dies han dut a terme a Sort un treball d’acompanyament a diversos projectes interessats en la fórmula cooperativa.
20200627 Ateneu cooperatiu-treball conjunt
photo_camera Reunió de tècniques de l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran/CCPJ

Les tècniques de l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran dels Pallars Jussà i Sobirà, treballen plegades en l’assessorament a nous emprenedors/es. Aquests dies han dut a terme a Sort un treball d’acompanyament a diversos projectes interessats en la fórmula cooperativa.

El primer assessorament tenia a veure amb un projecte de restauració impulsat per dues emprenedores que volen explorar l’opció cooperativa i els beneficis que aquesta els pot aportar. Les tècniques de l’Ateneu també van assessorar els titulars d’un projecte ja en funcionament però constituït amb una altra forma jurídica, interessats en la transformació a cooperativa.

En el context actual, i una vegada aixecat l'estat d'alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada per la COVID-19, l'economia social i solidària pot contribuir de manera decisiva a minimitzar l'impacte sobre l'ocupació i l'activitat socioempresarial, perquè permet assolir un model de desenvolupament socioeconòmic sostenible, divers, centrat en les persones i arrelat al territori.

Les empreses cooperatives contribueixen a promoure un desenvolupament local basat en una economia sostenible i d'arrelament al territori, així com a preservar el model de cohesió social. El cooperativisme es basa també enel creixement econòmic sostingut, inclusiu i sostenible, l'ocupació plena i productiva i el treball digne per a tothom.

comentaris