SALUT PÚBLICA

L’atenció primària de l’Alt Pirineu i Aran estrena set nous vehicles 4x4 per a urgències domiciliàries

Els vehicles s’han distribuït al CAP La Seu d’Urgell, al Consultori local de Llavorsí, al Consultori d’Esterri d’Àneu, al CAP El Pont de Suert i al PADES de l’Alta Ribagorça.
Vehicles Pirineu1
photo_camera Els set vehicles 4x4, distribuïts estratègicament entre diverses ubicacions de l'Alt Pirineu i Aran / @icspirineu

Els equips d’atenció primària de l’Alt Pirineu i Aran han fet un pas més en la millora de l'atenció de les urgències domiciliàries de la zona, amb la incorporació de set nous vehicles 4x4. Aquesta iniciativa té com a objectiu assegurar l'accés segur als nuclis de població ubicats en zones muntanyenques, especialment quan les inclemències meteorològiques fan que l'accés sigui difícil o perillós.

La dotació d'aquests vehicles ha estat possible gràcies a un compromís entre la Conselleria de Salut, la Gerència de la Regió Sanitària de l’Alt Pirineu i Aran i els professionals sanitaris d'aquesta àrea. Els set vehicles 4x4, distribuïts estratègicament entre diverses ubicacions de l'Alt Pirineu i Aran, han estat assignats al CAP La Seu d’Urgell, al Consultori local de Llavorsí, al Consultori local d’Esterri d’Àneu, al CAP El Pont de Suert i al PADES de l’Alta Ribagorça.

Vehicles Pirineu1
Els set vehicles 4x4, distribuïts estratègicament entre diverses ubicacions de l'Alt Pirineu i Aran / @icspirineu

Aquesta distribució té com a objectiu millorar significativament l'accessibilitat a les àrees muntanyenques, que sovint es veuen afectades per nevades i gelades que hi dificulten l'accés. A més, cal destacar que els vehicles ja assignats a aquest territori estan equipats amb cadenes i/o rodes de contacte per fer front a situacions meteorològiques adverses.

En aquest sentit, de cara al pròxim cicle de rènting de vehicles previst per al 2025, s'ha decidit que tots els vehicles assignats a aquest territori siguin 4x4. Amb l'adquisició dels nous vehicles, la Gerència Territorial de l’Alt Pirineu i Aran de l’ICS reforça la seva missió de proporcionar una atenció de qualitat a la ciutadania de les zones muntanyenques per assegurar que cap condició climàtica posi en perill l'accés als serveis sanitaris i les urgències domiciliàries.