La Ribagorça, pionera en implantar un servei d'atenció integral per a LGTBI al Pirineu

Es tracta del primer servei d'aquestes característiques que es crea a les comarques del Pirineu

LB
photo_camera LB

El president del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça, Josep Lluís Farrero, i la directora general d’Igualtat de la Generalitat, Mireia Mata, han signat aquest migdia un acord per impulsar a la comarca un Servei d’Atenció Integral (SAI) per a persones LGBTI (lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals). Es tracta del primer servei d'aquestes característiques que es crea a les comarques del Pirineu. Aquest nou servei té per objectiu esdevenir un espai de referència per donar visibilitat al col·lectiu de persones Lesbianes, Gais, Transgèneres, Bisexuals i Intersexuals (LGTBI) i garantir els seus drets, mitjançant accions de sensibilització i prevenció contra l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

Mireia Mata ha destacat que es tracta del primer SAI que s’implanta al Pirineu i ha posat de manifest la satisfacció perquè una comarca tan petita s’hagi acollit a liderar aquest projecte: "L’Alta Ribagorça és un referent al posar en marxa aquest servei que pretén donar respostes a les demandes d'aquestes persones i de tota la ciutadania en general". Pel president de la comarca, avui s’ha fet un pas més amb la signatura del conveni que permetrà una atenció a tots els ciutadans per igual i fer una diagnosi al territori.

El SAI LGTBI de l’Alta Ribagorça s'ubicarà a les dependències del Centre d’Adults i SIAD i treballarà en tres línies d'actuació, oferirà informació sobre la temàtica LGTBI i els recursos disponibles, així com assessorament sobre activitats; atenció d'incidències que no constitueixin delicte penal, infracció administrativa o tracte de discriminació en l'àmbit laboral. També atendrà la gestió i la tramitació de denúncies per possibles casos de discriminació o violència contra persones LGBTI.