PARTITS POLÍTICS

Junts de l'Alt Pirineu reuneix un centenar de militants en la Convenció Municipalista celebrada a la Seu d'Urgell

A la Convenció Municipalista hi han participat la presidenta de Junts, Laura Borràs, i el secretari general, Jordi Turull
.
Junts trobada municipalista la Seu 1
photo_camera Foto de família dels participants a la Convenció Municipalista de Junts de l'Alt Pirineu / @JuntsXCat

Junts per Catalunya de l'Alt Pirineu ha celebrat aquest diumenge, a la Sala de la Immaculada de a la Seu d'Urgell, la seva Convenció Municipalista, amb la participació d'un centenar de militants pirinencs.

Junts trobada municipalista la Seu 2
Convenció Municipalista de Junts de l'Alt Pirineu i Aran celebrada a la Seu d'Urgell / @JuntsXCat

A la trobada, que s'ha programat amb l'objectiu d'agafar forces de cara a les eleccions municipals del maig vinent, hi han assistit la presidenta de Junts, Laura Borràs, i el secretari general, Jordi Turull. També hi han participat els diputats de Junts al Parlament de Catalunya, Jordi Fàbregas i Jeannine Abella, així com l'exconsellera Violant Cervera i el president de Junts a l'Alt Pirineu i Aran, Ricard Pérez. 

Els representants de Junts per Catalunya a l’Alt Pirineu han denunciat avui en una trobada a la Seu d’Urgell que el Govern d’ERC “incompleix amb el territori i li fa perdre oportunitats”. Concretament, el president del partit al Pirineu, Ricard Pérez i els dos diputats al Parlament, Jordi Fàbrega i Jeannine Abella; han denunciat que “el desplegament territorial del Govern al Pirineu, que estava pactat amb Junts i anunciat a principis de 2022, s’ha incomplert ”.

El desplegament va anunciar-se el març de 2022 i estava previst en finalitzés la implementació durant el 2023. En concret, el compromís del Govern era que les delegacions de Territori; Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural; Educació i Drets Socials entrarien en funcionament abans del mes de setembre de 2022. Per altra banda, l’ampliació de la delegació de Salut i l’obertura de les de Cultura, Empresa i treball i Economia i Hisenda havien d'obrir la seva seu a principis de l'any 2023.

Junts trobada municipalista la Seu 3
Convenció Municipalista de Junts de l'Alt Pirineu i Aran celebrada a la Seu d'Urgell / @JuntsXCat

Davant d’aquest incompliment, els diputats pirinencs de Junts per Catalunya han registrat una petició parlamentària al Govern per tal que durant el primer trimestre de 2023 es faci efectiu aquest desplegament.

Estudis d’infermeria al Pirineu en perill per deixadesa

A banda del desplegament, els representants de Junts a l’Alt Pirineu han lamentat “que la implantació dels estudis d'infermeria al Pirineu no avanci com hauria, el que fa molt difícil que s'iniciïn el proper mes de setembre". Jordi Fàbrega; diputat, vicealcalde i candidat a l’alcaldia de la Seu ha alertat que “si el Govern no s’hi posa, el Pirineu perdrà una gran oportunitat de tenir aquests estudis universitaris amb un impacte transversal i alhora fonamentals per garantir els professionals sanitaris de futur als nostres centres”.

Trobada de formació municipal amb Turull i Borràs

La trobada d’aquest diumenge a la Seu d’Urgell ha acollit representants institucionals, candidats municipals i associats que han participat en diverses dinàmiques de formació per encarar amb garanties les eleccions municipals del 28 de maig de 2022. “Volem que Junts sigui la primera força del Pirineu per defensar-lo amb garanties i treballar amb totes les eines pel progrés de tots els nostres municipis, de les nostres comarques i de les persones que hi vivim”, ha explicat el president de la formació a l’Alt Pirineu, Ricard Pérez.

comentaris