PARTITS

Josep Castells, nou president regional d’ERC a l’Alt Pirineu i Aran

Més d’un centenar de militants han escollit la seva Executiva Regional al Congrés celebrat a la Pobla de Segur.

Congrès ERC Alt Pirineu
photo_camera La candidatura guanyadora al Congrés d'ERC a l'Alt Pirineu/ERC

El Molí de l’Oli de la Pobla de Segur ha acollit aquest migdia la celebració del Congrés Regional d’ERC de la Federació de l’Alt Pirineu i Aran. Més d’un centenar de militants de les sis comarques pirinenques han assistit al Congrés i han elegit la nova executiva, entre les dues candidatures presentades. La llista guanyadora, encapçalada per Josep Castells com a President i Marian Lamolla, com a Secretària General, ha obtingut 78 vots. Per la seva banda, la candidatura liderada per l’actual alcaldessa d’Oliana, Carme Lostao, candidata a la presidència, i l’alcalde de Llívia, Elies Nova, que es postulava per a la Secretaria General, ha obtingut 28 vots. Hi ha hagut quatre vots en blanc.

Congrés APIA 2

El president sortint i diputat al Parlament de Catalunya, Francesc Viaplana, que després de vuit anys no va voler optar a la reelecció, ha realitzat el corresponent informe de gestió, amb especial interès en aquelles informacions ocorregudes des de l’anterior Congrés regional celebrat a Villaller el 2018. Viaplana també ha fet balanç de la situació del partit a l’Alt Pirineu, des del 2012 fins l’actualitat. Posteriorment s’ha exposat l’ informe econòmic. Ambdós informes han estat aprovats per la militància assistent.

Francesc Viaplana ha manifestat que “Ha estat un honor representar la nostra regional a la Direcció Nacional durant aquests vuit anys, amb encerts i equivocacions, defensant els interessos i les sensibilitats del nostre territori. A més a més crec en la regeneració democràtica, pel que considero que és convenient no perpetuar-se en els càrrecs.”

Josep Castells, com a nou president regional ha manifestat que “l’alta participació al Congrés de la Pobla fa que qui hi guanyi per damunt de tot sigui l’Alt Pirineu i l’Aran i per això seguirem treballant.”

Els nous càrrecs

Josep Castells Farré (Presidència). És de Vilamolat de Mur, al Pallars Jussà. Graduat tributari i comptable i graduat en administració i direcció d’empreses. Treballa a l’Administració pública. Ha estat alcalde de Castell de Mur i vicepresident del Consell Comarcal del Pallars Jussà.

Josep Castells Farré 2

Marian Lamolla Miret (Secretaria General). Viu a la Seu d'Urgell, és infermera i treballa al servei d'Urgències de la Fundació Sant Hospital de la capital de l'Alt Urgell. Des de les passades eleccions municipals és tinent d’alcalde d’Atenció a les Persones a l’Ajuntament de la Seu d'Urgell.

Marian Lamolla 2

Implantació d’ERC a l’Alt Pirineu

La Federació Regional d'ERC de l’Alt Pirineu i Aran, compta amb 224 militants, 630 amics/gues, 164 regidors/es, 30 alcaldies i una presidència de Consell Comarcal. També compta amb la representació d’un senador a Madrid, un diputat al Parlament de Catalunya, la Delegada del Govern i 2 diputats a la Diputació de Lleida.

Nova executiva Regional

El Congrés celebrat al Molí de l’Oli de la Pobla de Segur, ha comptat amb la presència del secretari d'Estratègia Municipal d’ERC, Marc Sanglas; el diputat al Congrés, Xavier Eritja; el senador, Miquel Caminal i la delegada del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós.

L’Executiva Regional permanent ha quedat conformada de la següent manera: Presidència JOSEP CASTELLS I FARRÉ; Secretaria General MARIAN LAMOLLA I MIRET; Secretaria d’Organització, ÀNGEL LLOBELL I MARTORELL; Secretaria d’Administració i Finances, EVA FITER CIRERA; Secretaria de la Dona i Benestar Social, MONTSERRAT LÓPEZ I AMOR; Secretaria de Política Municipal i Infraestructures, JOSEP CANELLES I BOADELLA; Secretaria de Política Parlamentaria i Coordinació Institucional, ANNA AZAMAR CAPDEVILA; Secretaria d’Imatge i Comunicació, NÚRIA JUANGRAN I PALOU; Secretaria d’Educació, POL OLIVA SOLÉ; Secretaria de Transició Ecològica, Agricultura i Ramaderia, JORDI PEIRÓ I PIFARRE; Secretaria de Política Lingüística i Cohesió Territorial, HUG DE LA ROSA I RUPERTO; Secretaria de Salut i Esport, KRISHNA MONTÓN I MORA.

Durant els propers mesos, hauran de celebrar-se els Congressos Comarcals corresponents, per escollir les respectives presidències, les quals s’uniran a l’Executiva Regional, escollida avui, així com altres càrrecs electes com són el diputat al Parlament de Catalunya i un dels diputats a la Diputació de Lleida.

 

 

comentaris