PUBLICACIONS

Un pallarès, un cerdà i un urgellenc, protagonistes de la portada de Viure als Pirineus del mes d'agost

La publicació pirinenca d'informació general, VIURE ALS PIRINEUS, acaba de treure el seu número 234, corresponent al mes d'agost. La podeu consultar aquí !

 

VIURE ALS PIRINEUS AGOST 21
photo_camera Portada del VIURE ALS PIRINEUS del mes d'agost 2021 / FS

El número 234 de la revista pirinenca d'informació general VIURE ALS PIRINEUS, corresponent al mes d'agost, dedica la seua portada al director de l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu, Jordi Abella. En una entrevista de la secció PIRINEUENCS, Abella ens parla del paper social i dinamitzador que han de tenir els museus. A larevista, també ocupa un lloc protagonista el jove de Puigcerdà, Aleix Besolí, mestre, músic, animador infantil i creador i membre dels grup 'Som Contes'. També a la portada ens fem ressó de l'article deliciós d'Amadeu Gallart sobre la nissaga de mecànics Carrillo López de la Seu d'Urgell.

A la publicació d'aquest mes també destaquem els articles d'Enric Quílez sobre el Turisme Espacial i de Daniel Fité: 'Ara fa cent anys, la llarga i profunda estela d'Annual sacseja l'Urgellet (agost, 1921)'. En els temes de l'actualitat, parlem del premi al millor estudiant de la Cerdanya, un estudi sobre el perill d'incendis al Pirineu i un article referent a la publicació del sisè volum de la revista Interpontes. A la pàgina de l'Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l'Alt Pirineu i Aran (IDAPA) parlem del document divulgatiu 'Guiar a la muntanya i al medi natural', com a orientació del sector.

També destaquem els reportatges sobre el nou segell editorial Meraki i sobre el pas pel Pirineu d'un grup de dones belgues que recorren el camí dels refugiats de la guerra civil i la segona guerra mundial. Tot això per acabar amb la ruta d'Enric Orús que aquest cop passeja pel bosc de ribera d'Alp i Roca Castellana.

comentaris