16.05.2022 |
Viure als Pirineus

ELECCIONS 14F

En Comú Podem es compromet amb la Llei d’Equitat Territorial i la implantació de les delegacions del govern a l’Alt Pirineu i l’Aran

En un acte a la Seu d’Urgell, En Comú Podem ha reclamat que les polítiques socials arrelin també la gent al territori pirinenc.
IMG_5968
El cap de llista Jaume Moya amb els candidats pirinencs Montse Rollán i Quico Pallarès /ECP
En Comú Podem es compromet amb la Llei d’Equitat Territorial i la implantació de les delegacions del govern a l’Alt Pirineu i l’Aran

El cap de llista d’En Comú Podem a les Terres de Lleida, l’Alt Pirineu i Aran, Jaume Moya, ha explicat aquest dilluns des de la Seu d’Urgell que si En Comú Podem té responsabilitats de govern després de les eleccions del 14 de febrer, es donarà l’impuls definitiu a la Llei d’Equitat Territorial, encarrilada en el tram final de la passada legislatura, i que s’implantaran les delegacions territorials de les diferents conselleries del Govern de la Generalitat a la vegueria de l’Alt Pirineu i Aran. Moya ho ha dit en un acte acompanyat dels membres pirinencs de la seva candidatura, Paco Garcia, Montse Rollán i Quico Pallarés.

Per Jaume Moya, “hem de posar fi a que el codi postal justifiqui la discriminació en l’exercici de drets i d’oportunitats”: “Tots tenim els mateixos drets, independentment del lloc que hàgim triat per viure”, però a la pràctica “això no es compleix”. “La manca de bones infraestructures en connectivitat digital i els dèficits en equipaments sanitaris, recursos habitacionals, connexions viàries, transport públic i equipaments culturals i d’educació són dèficits endèmics a l'Alt Pirineu i l'Aran que ara, amb la crisi de la COVID, s’han posat més de relleu que mai. A això s’hi suma l’absència de teixit industrial, provocat per un territori ancorat en el monocultiu turístic des de fa massa anys, en un model caduc i que perpetua la manca d’oportunitats laborals i l’arrelament de la població”, ha explicat. Per això, ha assegurat que En Comú Podem “està compromesa amb una Llei d'Equitat Territorial que planti cara a aquests greuges i garanteixi recursos per donar futur als pobles i petites i mitjanes ciutats d'aquí i de tot el país".

Montse Rollán, número deu de la llista, considera “inadmissible que a aquestes alçades no s'hagin implantat les delegacions de les conselleries del Govern de la Generalitat a la vegueria de l'Alt Pirineu i l'Aran”. “Només des d'una administració desplegada, arrelada i coneixedora del territori es poden afrontar amb garanties el canvi que el Pirineu mereix en un nou model turístic sostenible, polítiques d'habitatge que frenin la gentrificació, la reindustrialització verda o el desplegament públic de les energies renovables”, ha afegit.

En l’acte a la Seu d’Urgell també s’ha explicat que “les polítiques socials han d’arrelar també la gent al territori, amb un compromís clar i efectiu per un parc d'habitatge social que respongui a les urgències de la població, deixant enrere el model especulatiu i insostenible de les segones residències”. Per Moya, “calen polítiques de foment de les primeres residències, accessibles especialment als col·lectius menys privilegiats, amb especial atenció a l'emancipació dels i les joves i a les famílies més vulnerables”.

En Comú Podem es compromet amb la Llei d’Equitat Territorial i la implantació de les delegacions del govern a l’Alt Pirineu i l’Aran
Comentarios