GASTRONOMIA

Jaume Mora i Aleix Aytés a les Jornades Professionals de l'Escola d'Hoteleria del Pallars

Aquestes sessions també serveixen perquè els professionals del Pallars Sobirà i del Jussà coneguin els alumnes i els puguin incorporar a treballar als seus establiments.
Jornades gastronòmiques Pallars
photo_camera Jornades Professionals de l'Escola d'Hoteleria del Pallars de l'Institut Hug Roger III de Sort.

Els restauradors pallaresos Jaume Mora, de Fonda Farré de Baro, i Aleix Aytés, de Cafè Pessets de Sort, han participat aquest dijous a les II Jornades Professionals de l'Escola d'Hoteleria del Pallars de l'Institut Hug Roger III de Sort.

Amb la voluntat que els alumnes de l'Escola d'Hostaleria del Pallars coneguin els productes que es fan a la zona i com els cuiners professionals dels restaurants els incorporen a les seves cartes, aquesta setmana s'organitzen a Sort les II Jornades gastronòmiques. Des d'aquest dilluns i fins a divendres es presenten onze ponències.

Els encarregats d'inaugurar les Jornades han estat els productors de pollastres ecològics Torre d'Erbull (Pallars Jussà) i Arnau París, guanyador del programa MasterChef de TVE i originari de la Vall de Meià (Noguera). Aquestes sessions també serveixen perquè els professionals del Pallars Sobirà i del Jussà coneguin els alumnes i els puguin incorporar a treballar als seus establiments.

Jornades gastronòmiques Pallars 2

Miquel Madrigal, cap d'estudis de l'Escola d'Hostaleria del Pallars, ha explicat a l'ACN que van crear les Jornades per posar en contacte els productors, els cuiners i els alumnes i per crear sinergies entre tots ells. Madrigal ha dit que la primera edició ja va anar molt bé, tal com ho demostra que cinc alumnes de l'Escola van acabar treballant amb cuiners que hi havien participat

André Fernández, un dels alumnes, ha assegurat que treu molt profit d'aquesta activitat i que li permet productes com els pollastres de la Torre d'Erbull, els quals desconeixia que fossin propis del Pallars. Aquests cinc dies passaran per l'Escola de l'Institut Hug Roger III un total de set cuiners i tres productors.