08.12.2022 |
Viure als Pirineus

JARC exigeix la retirada de l'os Goiat i la compensació dels danys ocasionats als afectats

L'entitat presenta un escrit conjunt amb UAGA-COAG a Territori per reclamar l'extracció d'aquest exemplar d'Aragó

Representants de Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) i Unión de Agricultores y Ganaderos de Aragón (UAGA-COAG) mostrant l'escrit que han presentat al departament de Territori de la Generalitat el 2 d'agost del 2019. (horitzontal)
Representants JARC i UAGA-COAG mostrant l'escrit que han presentat al departament de Territori.
JARC exigeix la retirada de l'os Goiat i la compensació dels danys ocasionats als afectats

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) i Unión de Agricultores y Ganaderos de Aragón (UAGA-COAG) han presentat un escrit al Departament de Territori i Sostenibilitat per instar-lo a realitzar les accions pertinents per a la retirada de l'os Goiat del territori aragonès i es responsabilitzi de tots els danys ocasionats i que pugui ocasionar aquest animal depredador. Les dues entitats demanen al Govern de la Generalitat que adopti mesures preventives "contundents" per evitar "més perjudicis", i que indemnitzi a tots els ramaders afectats, tant catalans com aragonesos, donat que ambdós pateixen des de fa molt de temps les conseqüències dels seus atacs. JARC dona suport als seus companys ramaders aragonesos en relació amb els danys que està patint el seu bestiar a diferents municipis del Pirineu aragonès, com a conseqüència dels atacs de Goiat.

JARC culpa al Govern i afirma que la presència de l'os Goiat "és conseqüència del programa de reintroducció d'aquesta espècie gestionada per la Generalitat".

Al text presentat conjuntament, les dues organitzacions han sol·licitat que "es retiri definitivament aquest os depredador del Pirineu català i aragonès", donat que la seva presència al territori "ha ocasionat durant molt de temps i de forma reiterada innumerables danys a la cabana ramadera catalana i aragonesa".

Ambdues organitzacions agràries també demanen que la Generalitat, "com a responsable del programa de reintroducció d'aquesta espècie al Pirineu adopti mesures preventives contundents" que evitin la producció del dany; així com en la reparació d'aquest, en cas de produir-se, mitjançant les corresponents indemnitzacions als ramaders catalans i aragonesos.

JARC exigeix la retirada de l'os Goiat i la compensació dels danys ocasionats als afectats
Comentarios