14.08.2022 |
Viure als Pirineus

PREMIS RAMON LLULL

La investigadora d'Organyà, Anna Travesset, Premi Ramon Llull del Govern Balear

Anna Travesset Vilaginés va néixer a Organyà (1961) viu a Palma i és reconeguda per la seva feina sobre les interaccions ecològiques entre plantes i animals.
Anna Travesset 2
La investigadora Anna Travesset /iberflora.feriavalencia.com
La investigadora d'Organyà, Anna Travesset, Premi Ramon Llull del Govern Balear

La investigadora d'Organyà, Anna Travesset, ha estat reconeguda aquest dilluns amb el Premi Ramon Llull que atorga el Govern de les Illes Balears. Anna Travesset Vilaginés va néixer a Organyà (1961) viu a Palma i és reconeguda per la seva feina sobre les interaccions ecològiques entre plantes i animals.

Anna Travesset és professora de Recerca a l’Institut Mediterrani d’Estudis Avançats - IMEDEA (CSIC-UIB), amb seu a Mallorca, i professora col·laboradora de la Universitat de les Illes Balears. El 2017 va rebre el Premi Rei Jaume I de protecció del medi ambient (Fundació Premis Rei Jaume I). A més, actualment ocupa el càrrec de representant institucional del CSIC a les Illes Balears.

Anna Travesset 3
La investigadora Anna Travesset al seu despatx de l'IMEDEA / Charina Cañas

La seva recerca se centra en l’estudi de les interaccions ecològiques i evolutives entre espècies, específicament en la manera com aquestes són alterades per diferents impulsors del canvi global. També ha elaborat nombrosos estudis sobre la biologia reproductiva d’espècies vegetals vulnerables o amenaçades. Destaca per les importants aportacions que ha fet al coneixement i la comprensió de la biodiversitat en ecosistemes insulars. El seu treball de camp se centra principalment en les Illes Balears, encara que també coordina projectes a Canàries, Berlengas, Galápagos i Seychelles i participa en uns altres a l’arxipèlag d’Ogasawara (el Japó), i a Europa continental (Suècia, Alemanya, Bèlgica), i Amèrica del Nord (Mèxic).

El portaveu del Govern de les Illes Balears, Iago Negueruela, ha anunciat aquest dilluns en la roda de premsa posterior al Consell de Govern els premis Ramon Llull d’enguany per a Fina SalordConsuelo MarquésLina Tur, Isabel EcharriVicent BlaiMiquel JaumeMiquel FiolAnna TravessetEsmentgaleria 6amoviment EscoltaFederació de Ciclisme i Virginia Torrecilla. La medalla d’Or és per a Elíes Torres i a títol pòstum a Maria-Antònia Oliver. L’acte d’entrega de premis se celebrarà el dia 28 de febrer a la Llonja de Palma en el marc del Dia de les Illes Balears.

La investigadora d'Organyà, Anna Travesset, Premi Ramon Llull del Govern Balear
Comentarios